Alle boekentips

Image

Dit zijn volgens ons de vier leukste boekjes van deze maand voor je baby, dreumes, peuter of kleuter. Kom ze snel lenen in De Bibliotheek, of koop/bestel ze bij een boekhandel bij jou in de buurt!

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


Oogjes dicht! Welterusten

Alle dieren doen hun oogjes dicht en gaan lekker slapen. Soepel lopende schuifjes zorgen ervoor dat hun oogjes echt dicht gaan. Je baby kan dat zelf! Een fijn boekje om het bedritueel van je kleintje knus en gezellig te maken! Vanaf 1 jaar.

Ga je me kietelen?

Alle dieren uit dit kartonboek stellen dezelfde vraag: ‘Ga je mij kietelen?’. En allemaal reageren ze anders op dat gekietel! Kijk maar achter de flappen. Voor dreumesen vanaf 1,5 jaar.

De soep is klaar!

Met z’n alle maken de dieren soep: een rode biet, wat malse takjes, een stevig bot… Wordt dat wel lekker zo? Voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Het Kabouterboek

Wie denkt dat kabouters niet bestaan zit er flink naast! Kabouter Kik laat je zien waar hij en zijn familie leven en wat ze zoal doen. Voor kleuters vanaf ruim 4 jaar.
Anyone who thinks that gnomes don’t exist is very wrong! Gnome Kik shows you where he and his family live and what they do. For toddlers over 4 years old.

Zomer

Aardbeien, lekker rood en zoet door de zon, lieveheersbeestjes tussen de bladeren, een slak en een merel… Kijk samen met je kleintje wat er vlakbij huis allemaal te ontdekken valt. Voor baby’s vanaf 1 jaar.

Een dagje naar het strand

Natuurlijk blijf hondje Frido braaf op zijn handdoekje liggen zoals zijn baasje zegt als ze zelf een dutje doet op het warme strand. Maar hij moet wel even bij de zee gaan kijken en zo komt van het een het ander! Voor peuters vanaf 3 jaar.

Taart voor iedereen

Een groepje heel verschillende dieren is een zomerse picknick aan het voorbereiden, compleet met taart. Maar dan rooft Arend het hele picknickkleed met alles erin! De dieren zetten de achtervolging in en opeens gebeurt er van alles. Nog meer dieren blijken het op de picknickspullen te hebben gemunt en er worden de nodige achtervolgingen ingezet. Vanaf ruim 4 jaar.

In de maneschijn

Lekker dikke verzamelbundel met kijk- en zoekplaten, versjes en korte verhalen voor je dreumes of peuter. Over alles wat je kleintje meemaakt is wel een verhaal of versje te vinden! Voor peuters vanaf 2 jaar.

Goedemorgen slaap zacht

Stoffen uitklapboek met zwart-witillustraties, met aan de ene kant het wakker worden – ‘Goedemorgen neus! Opstaan oortjes’ – en aan de andere kant het bedritueel in de avond – ‘Slaap zacht, oogjes’. Voor baby’s vanaf 3 maanden.

De vuilniswagen van Muis

Weer een fijn deeltje in de bekende Muisreeks! Het geeft een leuke aanzet om over het milieu te praten met jonge kinderen. Vertel over het gft-afval en wat er gemaakt wordt van bijvoorbeeld plastic flessen. Of sla ook aan het papiertjes en ander afval verzamelen als jullie onderweg zijn. Voor dreumesen vanaf 1,5 jaar.