Word de beste verhalenverteller met onze Groeimeter!

  • BoekStart Groeimeter Header

Hoe word jij de beste verhalenverteller? Bij voorlezen staat het plezier voorop. Het gaat om het gezellige moment samen en de aandacht die je je kindje geeft. Kijk wat het leuk vindt en speel daar op in. Succes verzekerd!

eerste paar maanden

Baby's houden van (zwart-wit) contrasten. Laat je baby rustig kijken terwijl je het boekje stil voor hem houdt. Zing een toepasselijk liedje. Het versterkt de band met je kindje.

rond een half jaar

Je baby ziet een boekje nog als speelgoed. Laat hem lekker zijn gang gaan! Intussen luistert hij naar je stem: vertel wat er te zien is, maak dierengeluiden of zing een toepasselijk liedje. 

1 jaar

Je baby begrijpt steeds beter wat er op de plaatjes te zien is en wijst nu ook zelf aan. Benoem wat er te zien is. Zo pikken jonge kinderen allerlei woorden op.

1,5 jaar

Veel namen van dieren en voorwerpen kent je kleintje al, ook al zegt hij ze nog niet zelf. Vertel in je eigen woorden wat je ziet op de plaatjes én lees stukjes voor. Blijf ook aanwijzen en benoemen.

2 jaar

De buitenwereld wordt steeds interessanter. Er is veel te zien, te proberen en te ontdekken. Veel van die buitenwereld is in boeken terug te vinden. Vertel bij de plaatjes over alle herkenbare en nieuwe dingen.
2,5 jaar

Je peuter geniet van verhaaltjes over gebeurtenissen die dicht bij hem staan. Over de vertrouwde, alledaagse dingen. Bekijk samen goed de platen en praat erover. Zo heb je leuke gesprekjes met je peuter.

☝☝ bekijk de video's hierboven en leer alles over voorlezen ☝☝

Strooisel Takje Groeimeter