Tips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes of peuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk, voorlezen? Hieronder vind je een schat aan informatie voor het voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 4 jaar.


Dierencarnaval

De hypnotiserende deuntjes uit het Dierencarnaval van Saint-Saëns laten je dreumes op een magische wijze kennismaken met verschillende dieren en de daarbij passende instrumenten. Van de koninklijke mars van de leeuw tot de dromerige harpmuziek bij de onderwaterwereld van het aquarium: gegarandeerd eindeloos luister- en kijkplezier voor je kleintje. Doordat de knopjes makkelijk zijn in te drukken, kan je kindje …

Kleuren

Er was nog nooit zo’n leuke manier om kennis te maken met alle kleuren van de regenboog. Op elke twee pagina’s ontdekt je peuter een andere kleur met dieren, voorwerpen en eten. Goed voor zijn woordenschat! De grafische, simpele illustraties zijn prettig om naar te kijken en door het gewaagde palet en grote kleurcontrasten blijft het boeiend. Herkenbare objecten worden …

Boerderij

Boeba baby gaat met mama naar de boerderij. Welke dieren zien ze allemaal? Een zacht en stevig boek met het eerste verhaaltje voor je baby! Samen oefenen Is een heel verhaaltje nog wat veel gevraagd? Jullie kunnen eerst samen de plaatjes kijken en de dierengeluiden oefenen die erbij staan. Door contrastrijke illustraties blijft je baby geboeid en ook het knisper-element …

Deze peer is voor mij!

Vijf olifanten hebben allemaal een ander lievelingshapje, tot hun oog valt op de grootste, sappigste peren die ze ooit hebben gezien. Maar de boom is wel héél hoog! Zal het ze lukken de peren te bemachtigen? Een vrolijk kleuterboek over samenwerken.

Zo moe en toch klaarwakker

Met een dolle dierenboel in bed is het lang niet zo makkelijk om te gaan slapen. De vos ‘taps tapst’ naar zijn knuffelkonijn, de pelikaan ‘flitsj flatsjt’ naar een slokje water en de zeeleeuw moet nog plassen: pitsj, patsj, pitsj, patsj.

Kleine Struis

Een voorleesverhaal met prachtige, grafische illustraties over bang zijn en vriendschap. Zoals struisvogels dat vaak doen, steekt bange kleine Struis dikwijls zijn kop in ’t zand. Dat is de enige plek waar hij zich even veilig voelt als in het ei. Hij is óók bang voor al het ondergrondse, maar is dat wel zo eng?

En de maan lachte

Met de zachte prenten van je meest geliefde boerderijdieren wandel je tellend naar dromenland.

Dikkie Dik gaat in bad

In dit schattige badboekje staat een vrolijk verhaaltje op rijm. Bovendien kunnen het gratis badeendje en de kleine Dikkie Dik sproeien, breng het watergevecht met je baby of peuter tot een hoger niveau!

Ik ben geen boek ik ben een schaap

In dit kartonnen, vierkante boekje met twee afgeronde hoeken gaat een schaapje met je in gesprek. Het zegt dat het geen boek is, maar een schaap dat gras eet en een veel te warme, kriebelende vacht heeft. Het vraagt of je de vacht wilt scheren, maar daarna mist het zijn wol… Door het optillen van flappen dost het zich op …

Ik hou van dieren

Ontdek in dit schattige flapjesboek nieuwe dieren en woordjes uit de hele wereld. Verken samen met je baby spelenderwijs verschillende dieren en de gebieden waar ze vandaan komen. Mét de bijbehorende woorden natuurlijk. Bovendien staan er ook korte zinnen met dierenweetjes in, dat maakt dit knuffelbare babyboekje ook geschikt om samen met een peuterbroertje of -zusje te lezen.