Alle boekentips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


Bora in het water

Hoe groter het contrast tussen patronen is, hoe beter een pasgeboren baby ze ziet. De zwart-wit illustraties van dit katoenen knuffelboekje mét gekleurde labeltjes spelen daarop in en stimuleren de waarneming. Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!

Kiekeboe zon

Met ‘Kiekeboe zon’ kunnen baby’s op een verrassende manier op onderzoek uit. Draai, schuif en trek om alles te ontdekken! ‘Kiekeboe zon’ van Ingela P. Arrhenius is genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2020.

Mijn tuin

Jonge kinderen verkennen de wereld met hun zintuigen. In dit bijzondere geluidenboekje kunnen ze de dieren en objecten niet alleen zien én horen, maar ook voelen! ‘Mijn tuin’ van Marion Billet is genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2020.

Wie speelt er in het water?

De zwart-wit illustraties in dit magische badboekje krijgen kleur als je het boekje onder water houdt! Badtijd wordt een feest met Olifant en zijn vriendjes. Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!

Baby ziet bloemen!

In dit verrassend vormgegeven boekje leert je baby alle kleuren van de regenboog kennen met hulp van doorzichtige bloemen. Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!

De wolf heeft honger

Een hongerige wolf, een vogel, een eekhoorn, een kikker en een egeltje… O jee. Als dat maar goed gaat!

Ik zoen je

Deze ode aan de tederheid is het perfecte geboortecadeau voor iedereen die van zoenen houdt.

Was ik maar…

Een meisje wil graag een vlinder zijn, maar de vlinder zou veel liever een wandelende tak zijn. Een boekje over (onvervuld) verlangen…

Roald Dahl – Kleuren

Groen als de Reuzenkrokodil, blauw als de Rolmopsvogel, paars als een flitspopper van de Grote Vriendelijke Reus… Alle kleuren van de regenboog komen voorbij in dit kartonboek voor de kleinsten. ‘Roald Dahl – Kleuren’ met tekeningen van Quentin Blake.

De fantastische familie Zapato

De fantastische familie Zapato van Julie Brouant is onze boekentip kleuters. ‘Dit is niet zomaar een boek, dit is een magisch boek,’ zegt de achterflap. Door een bijzonder stukje folie, gaan de stijlvolle tekeningen namelijk leven. Superleuk en mooi bij uitgeverij Boycott, vanaf ca. 4 jaar.