Alle boekentips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


Sneeuwpop, waar ben je?

Het mooie rode boekje met de gouden letters ziet er heel uitnodigend uit. Het brengt jullie helemaal in de kerstsfeer! Bij het openslaan valt direct een grote, gele kerstklok op tegen een groene achtergrond. Het is een zachte vilten flap waarachter een kerstengel verstopt zit. Je kleintje kan meteen zelf de flap optillen of eerst raden wat erachter zal zitten; de engelenvoetjes piepen eronder uit. Zo biedt elke bladzijde verrassing en plezier. Zeker ook de laatste pagina: daar is het zoeken naar baby zelf… kijk maar in het spiegeltje! Voor baby’s vanaf ca. 12 maanden.

Het boompje in het bos

Alle bomen om hem heen schieten de lucht in, maar het kleine, scheefgegroeide dennenboompje in het bos wil maar niet groter worden. De dagen worden kort en koud; niemand kiest hem uit om mee te nemen naar een warm huis en mooi te versieren. Eenzaam blijft hij achter. Maar dan laten de dieren het boompje schitteren met slingers, bloemen en veren en daalt een heuse ster neer in zijn top. Wat is het boompje gelukkig en trots! Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Pip en Posy en de kerstboom

Misselijk ligt Pip op de bank en Posy is, heel lief, niet eens boos op hem. Hij heeft dan ook eerlijk verteld wat hij heeft gedaan en meteen al spijt. Samen maken ze mooie slingers, sterren en hartjes van papier voor in de boom, prachtig! En met de cadeautjes die ze de volgende ochtend uitpakken is het feest! Met dit aanstekelijke boekje krijgen jij en je kleintje vast al helemaal zin in kerst. Voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Kerstfeest met Kikker

Maak kennis met het kerstfeest op zijn mooist. Kikker gaat sleetje rijden met Eend, maakt een mooie sneeuwpop en vraagt Varkentje om een taart te bakken. Dan begint de heerlijke avond. ‘Vrolijk kerstfeest allemaal!’

Hey baby, kijk!

Knuffelen kan op heel veel manieren. Natuurlijk met je armen om elkaar heen, maar de dieren in dit boek doen het allemaal op hun eigen manier. Een schattig kartonboek in zwart-wit.

Baby ziet kleuren en vormen!

Een boek als een harmonica! Klap het helemaal uit en laat je baby genieten van alle cirkels, stippen en strepen in fleurig rood, blauw en geel. En dan zijn er ook nog gaten en spiegeltjes: zoveel te zien en te ontdekken!

Waar ben je, Olifant?

Op zoek naar Olifant in dit met eco-karton geproduceerde voelboekje. Onderweg kom je al zijn vriendjes tegen. Maar waar is Olifant?

BORA Jungle

In dit ‘kneedbare’, ritselende stoffen boekje van mooi stevig katoen kijken acht dieren uit de jungle je aan met hun ronde zwarte oogjes. Houdt het boekje aan je baby voor of laat hem er zelf mee spelen.

Tijger waar ben je?

In dit vierkante, hardkartonnen boekje hebben zich vier dieren verstopt: een pauw, aap, tijger en een schildpad. Op elke dubbele pagina keert de vraag ‘waar ben je?’ terug. En het kindje, waar is dat nou gebleven? Sla de allerlaatste flap maar om, daar wacht een verrassing!

Dit is mijn boom

Eekhoorn heeft een eigen boom met eigen dennenappels. Maar wat als iemand op een dag opeens die boom wil inpikken?!