Tips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes of peuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk, voorlezen? Hieronder vind je een schat aan informatie voor het voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 4 jaar.


Ik ben geen boek ik ben een schaap

In dit kartonnen, vierkante boekje met twee afgeronde hoeken gaat een schaapje met je in gesprek. Het zegt dat het geen boek is, maar een schaap dat gras eet en een veel te warme, kriebelende vacht heeft. Het vraagt of je de vacht wilt scheren, maar daarna mist het zijn wol… Door het optillen van flappen dost het zich op …

Ik hou van dieren

Ontdek in dit schattige flapjesboek nieuwe dieren en woordjes uit de héle wereld. Verken samen met je baby spelenderwijs verschillende dieren en de gebieden waar ze vandaan komen. Mét de bijbehorende woorden natuurlijk. Bovendien staan er ook korte zinnen met dierenweetjes in, dat maakt dit knuffelbare babyboekje ook geschikt om samen met een peuterbroertje of -zusje te lezen.

Bij Anna op school. Vrolijk Pasen!

Het belooft een vrolijk Pasen te worden bij Anna in de klas. Er staat al een mooie paasboom, maar de eieren zijn nergens te vinden. Gelukkig heeft de paashaas ze verstopt in het park. Anna en Yara krijgen wel heel erg trek van al die lekkere chocolade eitjes… Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Boer Boris en de eieren

In het paasboekje Boer Boris en de eieren heeft onze kleine boer de missie om alle kinderen in Nederland van paaseieren te voorzien. Maar dan gaat de tractor kapot, o nee! Gelukkig kunnen ze met de grote wagen, tot er een kleine haas passeert… Zal hij nog op tijd komen? Een meeslepend verhaaltje op rijm voor peuters vanaf ca. 2 …

Wie zwemt er in de sloot?

Als je dit kleine, zachte badboekje onderdompelt in het water krijgen de fraaie zwart-wit illustraties vrolijke kleuren!

Zaterdag

Na vijf dagen vol verplichtingen is het eindelijk weer de fijnste dag van de week: zaterdag! Ga je een potje voetballen, een duik nemen, rondsnuffelen op de rommelmarkt of gewoon heerlijk lang naar dit mooie, grote zoekboek kijken?

Diere-liere-liedjes

Je hebt wel een heel lang stokbrood nodig voor één broodje krokodil… Veertien grappige en vrolijke kleuter- en peuterliedjes waardoor je meteen zin krijgt om samen te dansen en te zingen.

Nog even een kusje erop

Au! Klein konijn is gevallen en heeft pijn aan zijn arm! Maar wedden dat je peuter hem kan troosten? Samen plak je een pleister op de wond van Klein Konijn, geef je hem een kusje, droog je zijn tranen en snuit je zijn neusje.

Beestje, waar ben je? (babyboekjevanhetjaar 2018!)

In dit vierkante, hardkartonnen boekje hebben zich vier beestjes verstopt: een rups, bij, slak en lieveheersbeestje. Op elke dubbele pagina keert de vraag ‘waar ben je?’ terug, waarbij het beestje wordt benoemd. Achter een grote, stevig bevestigde vilten flap is een klein stukje te zien van het verstopte diertje. De stoere illustraties zijn in sprekende kleuren uitgevoerd, net als de …


Klein wit visje heeft veel vriendjesKlein wit visje speelt fijn met zijn onderwatervriendjes: hij gaat met inktvis bellen blazen en met de familie zeester treintje spelen.