Alle boekentips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


De stoomtrein

De kattenbrigade gluurt vanuit de bosjes naar de stoomtrein van familie Woef Woef. Een ritje lijkt hun ook wel wat. De trein zit ook nog eens tot de nok toe gevuld met lekkere hapjes. Ze springen erin en gooien kolen op het vuur. Kedeng, kedeng, miauw! De eigenaars razen achter de treinkapers aan, maar de kleine donderstenen tuffen er soepel vandoor.

Wij

Hoog in de boom hangen sappige rode appels. Je kan nog zo hoog klimmen, springen en reiken, je komt er niet bij… Maar samen lukt het vast! Wij is een speelse introductie in de persoonlijk voornaamwoorden.

Hey baby, kijk!

Knuffelen kan op heel veel manieren. Natuurlijk met je armen om elkaar heen, maar de dieren in dit boek doen het allemaal op hun eigen manier. Met kopjes, zoals de tijger, of op zijn ‘ijsbeers’: neuzen-neuzen. Negen dieren doen het jullie voor. Doen jullie ze allemaal na? Een schattig kartonboek in zwart-wit. Het grote contrast houdt de aandacht van je baby vast!

Mijn eerste boek vol patronen

Alles in de wereld bestaat uit vormen en veel van die vormen staan in dit boek. Ze veranderen in mooie patronen. De illustraties zijn fantasievol en hebben snoepkleurtjes. Jullie kijken allebei op een nieuwe manier naar de wereld. Welke plaat vinden jullie het mooist? De onderwaterwereld, planken vol speelgoed of de boten met geruite zeilen? Een fantasierijk kartonboek met snoepkleurtjes.

Coco kan het!

Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als de kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Prentenboek van het Jaar 2021 met krachtige, intens gekleurde illustraties.

Waar ben je, klein rendier?

Het baby rendier is verstopt. Helpt je kleintje de dieren met zoeken? Achter de verrassende kijkgaten is een hoop te ontdekken. Op speurtocht in de winterwereld Is dat hem misschien, verscholen tussen de sneeuwvlokjes? Nee! Het is een grote bruine beer. Maar is dat dan niet zijn pluizige gewei? Ook niet, het is een sneeuwpop. Hij lacht wel heel lief. …

Het sneeuwvlokje

Een sneeuwvlokje zweeft een lange reis naar beneden. Beneden staat een meisje met haar opa, ze wenst maar één ding. Een heerlijk winterachtig verhaal door bekroonde schrijver Benji Davies. De reis van het sneeuwvlokje Ergens heel hoog in de wolken ontstaat ineens een sneeuwvlokje. Het dartelt en springt en doet zijn best om niet naar beneden te vallen. ‘Dat zal …

Mijn tuin

Jonge kinderen verkennen de wereld met hun zintuigen. In dit bijzondere geluidenboekje kunnen ze de dieren en objecten niet alleen zien én horen, maar ook voelen! ‘Mijn tuin’ van Marion Billet is de grote winnaar van de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing in oktober 2020.

Bora in het water

Hoe groter het contrast tussen patronen is, hoe beter een pasgeboren baby ze ziet. De zwart-wit illustraties van dit katoenen knuffelboekje mét gekleurde labeltjes spelen daarop in en stimuleren de waarneming. Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!

Kiekeboe zon

Met ‘Kiekeboe zon’ kunnen baby’s op een verrassende manier op onderzoek uit. Draai, schuif en trek om alles te ontdekken! Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!