Alle boekentips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Op Sinterklaasavond zit Dikkie Dik samen met zijn knuffel Beer (met pietenmuts) vol verwachting bij het raam op de uitkijk. De grote rode kater is niet van plan te gaan slapen voor hij de Sint met eigen ogen gezien heeft. Als hij geritsel hoort bij de open haard, neemt Dikkie Dik snel een kijkje.

Een schip vol Sinterklazen

Brrrr… Nederland is maar koud, dus Sint slaat dit jaar liever een keertje over. Maar hij krijgt nachtmerries als hij denkt aan al die kinderen die voor niks op de kade wachten op de stoomboot en alle lege schoentjes.

nijntje zingt voor sinterklaas

Als het bijna pakjesavond is, zingen nijntje en haar vriendjes voor de Sint. Een heerlijk omdraaiboek met vijf bekende liedjes over de spannendste dag in december. Tip: omdat het vrij klein is, is het heel geschikt als schoencadeautje!

Zie de maan schijnt door de bomen

Ken je het liedje ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ nog? Dit fraai geïllustreerde prentenboek bevat twaalf klassieke Sinterklaasliedjes die door sfeervolle prenten tot leven komen.

Ik ben Pippi niet!

Na 125 dagen dragen en een paar uur persen verschijnt een geitje met peenoranje haar in twee stijve vlechten. Al snel regent het ook nog eens sproeten op haar geitige vacht.

Ik ben de koning

Er kan er maar één de koning zijn! En dat is schildpad, vindt schildpad. Maar geit, flamingo, slang en gorilla denken daar anders over. Wat nu? Is er echt maar één dier dat het hele dierenrijk regeert?

Aan de slag!

Wat doe je met een graafmachine, een hijskraan en een zaag? Een huis bouwen natuurlijk. Met al het gereedschap en flink wat humor fiksen Hond en Vogeltje het zelfs in één dag.

Dokter, waar ben je?

Een prachtig retro kartonboek over alle betermakers in het ziekenhuis. Je vindt ze achter de flapjes, dus draai de bladzijden maar snel om.

Werkmachines

Boren, graven, hijsen… Wat een stoere werkmachines! Een prachtig vormgegeven kartonboek voor bijna alle zintuigen.

Olifantje in het bos

‘Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los.’ Het klassieke kinderliedje over een avontuurlijke kleine olifant was nog nooit zo lief om naar te kijken.