Alle boekentips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


De wolf heeft honger

Een hongerige wolf, een vogel, een eekhoorn, een kikker en een egeltje… O jee. Als dat maar goed gaat!

Ik zoen je

Deze ode aan de tederheid is het perfecte geboortecadeau voor iedereen die van zoenen houdt.

Was ik maar…

Een meisje wil graag een vlinder zijn, maar de vlinder zou veel liever een wandelende tak zijn. Een boekje over (onvervuld) verlangen…

Roald Dahl – Kleuren

Groen als de Reuzenkrokodil, blauw als de Rolmopsvogel, paars als een flitspopper van de Grote Vriendelijke Reus… Alle kleuren van de regenboog komen voorbij in dit kartonboek voor de kleinsten. ‘Roald Dahl – Kleuren’ met tekeningen van Quentin Blake.

De fantastische familie Zapato

De fantastische familie Zapato van Julie Brouant is onze boekentip kleuters. ‘Dit is niet zomaar een boek, dit is een magisch boek,’ zegt de achterflap. Door een bijzonder stukje folie, gaan de stijlvolle tekeningen namelijk leven. Superleuk en mooi bij uitgeverij Boycott, vanaf ca. 4 jaar.

Spet, spat, Eendje in bad!

Voor je baby tippen we ‘Spet, spat, Eendje in bad!’ van Lucy Cousins. Spetter je mee met Eendje in dit vrolijke badboekje? Deze wereldberoemde illustrator, bekend van het populaire karaktertje Muis, blijkt opnieuw in staat iets bijzonders neer te zetten! Vanaf 3 maanden.

Ik ga!

Voor je dreumes tippen we het grappige, zomerse ‘Ik ga!’ van Matthieu Maudet dat werd gepubliceerd door uitgeverij Leopold. Eindelijk weet het vogeltje het zeker: ik ga. Een grappig op-het-potje avontuur! Vanaf ca. 1 jaar.

Hup, Herman!

Hangbuikzwijn Herman is goed in modderen en wroeten. Hij houdt alleen niet van wedstrijdjes, zoals de kippen en de haan. Op een dag doet Herman toch mee aan een wedstrijd. Maar wil hij eigenlijk wel winnen? Prentenboek met grappige, kleurrijke waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Kiekeboe in De Boom

Voor je dreumes tippen we het flapjesboekje ‘Kiekeboe in de boom’ van Aurélie Guillerey. Speel mee met de dieren en ontdek wie er achter elk flapje verstopt zit in dit bijzonder frisse en aaibare boekje. Vanaf ca. 1 jaar.

De vuurvogel

‘De vuurvogel’ van Bette Westera is onze boekentip voor je kleuter. Illustrator Djenné Fila maakte schitterende tekeningen bij het verhaal over de knappe prins Ivan die een geheimzinnige boomgaard tegenkomt op een van zijn tochten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.