Alle boekentips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


Coco kan het!

Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als de kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Prentenboek van het Jaar 2021 met krachtige, intens gekleurde illustraties.

Waar ben je, klein rendier?

Het baby rendier is verstopt. Helpt je kleintje de dieren met zoeken? Achter de verrassende kijkgaten is een hoop te ontdekken. Op speurtocht in de winterwereld Is dat hem misschien, verscholen tussen de sneeuwvlokjes? Nee! Het is een grote bruine beer. Maar is dat dan niet zijn pluizige gewei? Ook niet, het is een sneeuwpop. Hij lacht wel heel lief. …

Het sneeuwvlokje

Een sneeuwvlokje zweeft een lange reis naar beneden. Beneden staat een meisje met haar opa, ze wenst maar één ding. Een heerlijk winterachtig verhaal door bekroonde schrijver Benji Davies. De reis van het sneeuwvlokje Ergens heel hoog in de wolken ontstaat ineens een sneeuwvlokje. Het dartelt en springt en doet zijn best om niet naar beneden te vallen. ‘Dat zal …

Mijn tuin

Jonge kinderen verkennen de wereld met hun zintuigen. In dit bijzondere geluidenboekje kunnen ze de dieren en objecten niet alleen zien én horen, maar ook voelen! ‘Mijn tuin’ van Marion Billet is de grote winnaar van de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing in oktober 2020.

Bora in het water

Hoe groter het contrast tussen patronen is, hoe beter een pasgeboren baby ze ziet. De zwart-wit illustraties van dit katoenen knuffelboekje mét gekleurde labeltjes spelen daarop in en stimuleren de waarneming. Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!

Kiekeboe zon

Met ‘Kiekeboe zon’ kunnen baby’s op een verrassende manier op onderzoek uit. Draai, schuif en trek om alles te ontdekken! ‘Kiekeboe zon’ van Ingela P. Arrhenius is genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2020.

Wie speelt er in het water?

De zwart-wit illustraties in dit magische badboekje krijgen kleur als je het boekje onder water houdt! Badtijd wordt een feest met Olifant en zijn vriendjes. Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!

Baby ziet bloemen!

In dit verrassend vormgegeven boekje leert je baby alle kleuren van de regenboog kennen met hulp van doorzichtige bloemen. Genomineerd voor de Babyboekje van het Jaar-verkiezing!

De wolf heeft honger

Een hongerige wolf, een vogel, een eekhoorn, een kikker en een egeltje… O jee. Als dat maar goed gaat!

Ik zoen je

Deze ode aan de tederheid is het perfecte geboortecadeau voor iedereen die van zoenen houdt.