Sinterklaasboeken

Kom naar de Bibliotheek voor leuke Sintactiviteiten of lees samen een Sintboekentip van BoekStart

BoekStart Top 10 - Sinterklaasboeken

 • Dick Bruna, Mercis Publishing (Amsterdam) Nijntje en Sinterklaas

  Nijntje mag haar schoen zetten want de Sint is in het land. Klein formaat, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren van de bekende tekenaar. Vanaf ca. 1 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jet Boeke Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

  Het is pakjesavond en Dikkie Dik is heel benieuwd of hij van Sinterklaas een cadeautje zal krijgen. Hij wil wakker blijven tot de Sint komt. Steeds hoort hij iets. Zal dat eindelijk Sint zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar

  Gedrukt boek

 • Ruth Wielockx Sinterklaas met Bobbie

  Beertje Bobbie en hondje Trix wachten vol verwachting op Sinterklaas in dit prentenboek. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

 • Federico Van Lunter Emma en de Sint

  Sinterklaas komt op bezoek, en Emma zet alles klaar voor zijn komst. Ze maakt een tekening en zingt een liedje met haar vriendjes. Help je een handje? Vierkant prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jonas Boets Ik help... de Sint

  Een pakjespiet laat zien hoe alle pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Help je mee om de zak met brieven leeg te schudden en de gevallen cadeautjes op te vangen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige illustraties in matte tinten en een interactieve tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ted van Lieshout Boer Boris

  Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij. Vierkant prentenboek met vrolijke, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

 • Yvonne Jagtenberg Balotje en Sinterklaas

  Balotje krijgt bezoek van sinterklaas. Ze wil hem de volgende dag bedanken, maar dan is hij alweer weg. Wat duurt een jaar lang als je op sinterklaas wacht. Prentenboek met grote naïeve krijttekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Mylo Freeman Prinses Arabella en de Sint

  Het verwende prinsesje Arabella heeft maar één wens voor pakjesavond: ze wil Sinterklaas zelf. En Arabella krijgt altijd haar zin. Maar hoe moet het dan met de cadeautjes voor alle andere kinderen? Prentenboek met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Barbara de Wolf, Bette Westera Een schip vol Sinterklazen

  Sinterklaas ziet er tegenop om in december, in de kou, naar Nederland te gaan. Hij bedenkt een plan om een vervanger te vinden. Maar dat voelt toch niet zo goed! Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Paul Biegel, Sanne te Loo De kleren van Sinterklaas

  Anouk weet zeker dat Sinterklaas bij haar komt logeren, want ze heeft een koffer met zijn kleren zien staan in de logeerkamer. Haar klasgenootjes geloven haar niet. Prentenboek met paginagrote illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Maranke Rinck SuperSint

  Marie houdt veel van boeken, vooral van stripboeken die over superhelden gaan. Als ze samen met haar vader de hond uitlaat in het park, ontmoeten ze een oude man. Hij vertelt verhalen over Sinterklaas, maar hoe komt het dat hij die zo goed kent? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

Dick Bruna Nijntje zet haar schoen

Sinterklaas is weer in het land en Nijntje mag haar schoen zetten. Maar eerst maakt ze natuurlijk een mooie tekening, doet ze een wortel erbij en zingt ze een liedje. Klein vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf...

Bekijk dit boek


Sinterklaasboeken voor 0 tot 3 jaar

Sinterklaasboeken voor 4 - 6 jaar

Annie M.G. Schmidt De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

Sint en Piet belanden in een storm en spoelen aan in een Frans kustplaatsje. Daar herkent niemand ze maar gelukkig is de vrouw van de visboer heel behulpzaam. Met droge kleren worden Sint en Piet afgezet in Amsterdam. Maar zonder staf en mijter gelooft...

Bekijk dit boek

Vanaf maandag 13 november elke dag om 18:00 uur op Zapp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Ga naar de online Bibliotheek


E-books over Sinterklaas