De BoekStartapp – Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb je een vraag over de BoekStartapp, de Voorleesapp van BoekStart? Hier zetten we de meest gestelde vragen (FAQ) op een rijtje.

Waar kan je de app downloaden? 

De BoekStartapp is te downloaden in de App Store van Apple en de Play Store van Google. Op dit moment is hij enkel geschikt voor telefoons.
👉 Download de app hier 

Hoe doe ik mee aan de actie MijnVoorleesmoment vanuit de app

Vanuit de BoekStartapp kan je meedoen aan een leuke actie: de inzenders van de leukste voorleesfoto ontvangt een boekentip. De wedstrijd vindt een aantal keer per jaar plaats, volg onze sociale media en blijf op de hoogte. De foto’s kan je eenvoudig maken met onze app en ook nog eens leuk versieren.
👉 Lees hier meer

Wat is er nieuw?

  • Je kunt boekentips bewaren in een eigen leeslijst
  • Je kunt boekentips delen met je vrienden
  • VoiceOver-ondersteuning toegevoegd
  • Redesign voor grotere telefoons
  • Als de Voorleeswekker afgaat, hoor je ons nieuwe meertalige liedje ‘De Voorleestrom’
  • Je kunt kinderboekennieuws lezen in de app
  • Er staan Voorleestips in de app voor elke leeftijd
  • Je kan leuke liedjes luisteren in de app (binnenkort)
  • Er zit een gave widget in de app.

Kan ik alle boekjes lezen in de app?

Nee. Daarvoor moet je toch echt in de boekhandel of in de Bibliotheek zijn. Je kunt soms wel leuke video’s bekijken van de boekjes

Voor wie is de app? 

De app is allereerst bedoeld voor ouders met jonge kinderen om ze te inspireren meer voor te lezen (primaire doelgroep). Maar óók voor professionals die met deze ouders werken, zoals leesbevorderaars, bibliothecarissen, medewerkers van de Kinderopvang (KO) en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) (secundaire doelgroep).

Hoe vaak worden de boekentips ververst?

Elke maand kiest de redactie van BoekStart vier nieuwe boekjes uit het rijke aanbod van boekwinkel en Bibliotheek. Er wordt rekening gehouden met kwaliteit, originaliteit, afwisseling en met de verschillende leeftijdsgroepen: baby, dreumes, peuter, kleuter. Zit er een boekje bij dat je wil onthouden, dan kan je het boekje opslaan in een handige  leeslijst voor als je in een Bibliotheek of boekhandel bent.

Wat kan je doen met de widget?

Het is sinds de laatste update mogelijk om de nieuwste boekjes voor jouw leeftijdsgroep of de boekjes die je als favoriet hebt aangemerkt in de app in een widget te plaatsen. Dat houdt in dat je ze op je telefoon kunt zien zonder dat je de app hoeft te openen.

Meer vragen over de BoekStartapp of BoekStart?

Hier lees je de FAQ over het BoekStartkoffertje. Voor vragen over de app: mail ons op info@boekstart.nl.

SaveSave