Welk boekje vindt jouw baby het lekkerste?

Ieder jaar verschijnen er weer veel nieuwe babyboekjes. Hoe weet jij nu welke van deze boekjes de allerleukste zijn? Om je te helpen organiseert BoekStart de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje van het Jaar. Deze boekenprijs bekroont boeken voor de allerjongsten, 0-1,5 jaar. In het verleden is de prijs o.a. gewonnen door nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna, Kiekeboe van Giuliano Ferri en Beestje waar ben je? van Ingela P. Arrhenius.

Uitslag!

Bekijk in deze charmante video hoe Karin Bloemen de uitslag bekend maakt!・・・

Met: Karin Bloemen en baby Kiki
Muziek: stockmuziek
Regie, montage: A Faber Family Production
2020

De jury vertelt over alle genomineerde boekjes...

Een deskundige jury heeft in september 2020 de vijf beste babyboekjes geselecteerd uit alle babyboekjes die zijn verschenen de afgelopen twee jaar. De jury bestond uit Tischa Neve (kinderpsycholoog), Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Rubén Rodriguez da Silva (boekverkoper en kinderboekenspecialist bij Boekhandel Los), Rian Koopman (leesconsulent Bibliotheek Kennemerwaard) en Karin Bloemen (cabaretière, zangeres en ambassadeur van Lees voort!).

'Kiekeboe zon'

'Baby ziet bloemen!'

'Mijn tuin'

'Wie speelt er in het water?'

'Bora in het water'

Tijdens de landelijke Kinderboekenweek 2020 konden ouders stemmen op hun favoriete babyboekje. Na een spannende stemperiode is de stembus gesloten en heeft de winnaar bericht ontvangen.

Op de hoogte blijven van nieuwe acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief

Reglementen

Met de Babyboekje van het Jaar-verkiezing (de boekenprijs voor de allerjongste categorie van 0-1,5 jaar) wil BoekStart ouders en professionals helpen om uit het aanbod te kiezen en uitgevers stimuleren (nog) meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Zie ook onze: Veelgestelde vragen (FAQ).