Nieuws

De Voorleestrom: een liedje in elf talen

Zing mee met ons kinderliedje De voorleestrom, een liedje in elf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, wordt het liedje door bekende artiesten gezongen.

Sardes-Leespluim januari 2019

Hoera! De Sardes-Leespluim van januari 2019 is voor ‘Drop, het stoute eendje’ van Catharina Valckx.

De Nationale Voorleesdagen 2019

Woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers (Querido).

Onze boekentips van januari

Er staan weer nieuwe boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar. Bekijk ze snel en hou onze site in de gaten voor nog meer tips!

Tip: Vier de winter in het ‘nijntje wintermuseum’

Het nijntje wintermuseum is weer open in Utrecht! In de koude wintermaanden is het hele museum in warme wintersferen gehuld. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter.

Vos en Haas verfilmd

Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing, komen in een animatieserie op tv. Van de tekeningen van Khing zijn kleipoppen gemaakt.

Heb je onze Voorleesapp al gedownload?

Onze BoekStartappheeft zojuist een grote update gehad. Hijstaat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

BoekStart viert tienjarig bestaan met Gouden Wikkelactie 🎁

Dit jaar bestaat BoekStart tien jaar. Al 500.000 baby’s ontvingen een BoekStartkoffertje via hun bibliotheek. Om dit succes te vieren lanceert BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangen.

Lees de nieuwe ‘BoekStart voor jou!’

Ons e-magazine ‘BoekStart voor jou!’ nummer 19 is verschenen. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

Download gratis de BoekStart-voorleesapp

BoekStart heeft de app vernieuwd. Heb jij hem al op je telefoon? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.