Nieuws

10 Jaar Muizenhuis

Ken jij Sam & Julia nog? Ze zijn hartstikke jarig! Het Muizenhuis bestaat deze maand namelijk tien jaar en dat vieren ze met een boel leuke cadeautjes en activiteiten. Download een kleurplaat, versier een cupcake of krijg prijsjes bij een bestelling.

Dat klinkt als muziek 🎶 Vier nieuwe geluidenboekjes!

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Om het jou nóg leuker en makkelijker te maken met (voor)lezen te beginnen tippen we vier bijzondere geluidenboekjes voor je baby, dreumes, peuter of kleuter.

Download de Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (nr. 30) staat voor je klaar

Een splinternieuwe versie van ons e-magazine BoekStart Voor Jou (30, zomer 2021) staat weer voor je klaar. De vormgeving is dit keer helemaal vernieuwd: fris, vrolijk en leuk!

Vier nieuwe boekentips met als thema: Geboorte en Nieuw Leven

Ook deze maand staan er weer nieuwe boekentips voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het rijke aanbod van de boekwinkel en de Bibliotheek.

☀ Dit zijn alle winnaars van de BoekStart Zomerwedstrijd 2021 ☀

Tetterdetetterdetet… De Grote BoekStart Zomerwedstrijd, die we elk jaar houden, is helaas voorbij. De stemmen zijn geteld, het was nog behoorlijk spannend tot het laatste moment, maar de winnaar is bekend!

Nieuwe zomerse boekentips voor je baby, peuter of kleuter. Thema: kamperen!

Heb jij ook zo’n zin in Zomervakantie? Wij bij BoekStart wel. Dit jaar gaan we lekker kamperen. En we zijn niet de enige. Dat doen we met Sammie, nijntje en nina, Kikker en het boekje ‘De allerleukste vakantie ooit’.

Bezoek de BoekStartdag op 19 juni 2021

De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen zaterdag 19 juni een extra hartelijk welkom in de Bibliotheek. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe je samen van boeken en taal kunt genieten.

Nieuwe spannende boekentips voor je baby, peuter of kleuter. Thema: op avontuur!

De kinderen zijn (grotendeels) weer naar school en de zomer is in volle gang. Is er nog wel tijd om te lezen? Natuurlijk wel, want boekentips als deze kan niemand weerstaan! Het BoekStart-thema van deze maand is: op avontuur. Dat doen we met Bora, Chris (‘Mama Kwijt’) Haughton, een boekje vol glim en een avontuurlijk kartonboekje vol spannende uitschuifflapjes.

‘Kom mee Kees’ wint de Sardes-Leespluim!

De Sardes-Leespluim van deze maand gaat naar het boek… ‘Kom mee Kees!’ van Loes Riphagen. De uitnodigende omslagtekening met vader en zoon kikker die in het licht van de maan met een stralend gezicht naar huis lopen maakt je nieuwsgierig naar hun belevenissen.