Nieuws

Top 10 – Sinterklaasboekjes voor in je Schoen

Sinterklaas is weer in het land! Zing dus mee met onze Top-10 rustige en Top-10 gezellige Sinterklaasliedjes op Spotify. Of kom in de sfeer met deze TIEN heerlijke Sinterklaasboeken om voor te lezen.

Het Babyboekje van het Jaar 2022 is gekozen!

Duizenden stemmen zijn uitgebracht. De uitslag is bekend. Het is geworden… Klik op de link om te kijken hoe actrice en juryvoorzitter Marlijn van Weerdenburg het winnende babyboekje presenteert!

E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (#35) staat klaar

De nieuwe ‘BoekStart voor jou!’ is uit, nummer 35 alweer! Speels voorlezen aan je baby en dreumes. Aan de slag met Amos Muis en we vieren dat het najaar is!

Winnaar BoekStart Herfstactie bekend!

Wat kregen we in de maand oktober weer heerlijk veel voorleesfoto’s binnen voor onze herfstactie. Voor de winnaar ligt dit keer een speciale prijs klaar, namelijk alle genomineerde boekjes van de Babyboekje van het Jaar-verkiezing. Kijk snel of jij het bent geworden!

BoekStart Top 10 – Herfstboekjes voor je Baby of Peuter

De herfst is begonnen en dat betekent herfsttafels in de boekhandel, de Bibliotheek en op school. Met prentenboeken vol roodbruine kleuren, dwarrelende bladeren, paddenstoelen en keiharde windvlagen. Bekijk onze herfsttafel!

Leespluim voor ‘Help! Een verrassing!’

De Sardes-Leespluim van oktober 2022 gaat naar het boek ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos. August de Vos wacht op Suusje Eekhoorn, die hem komt ophalen om iets leuks te gaan doen – en het is een verrassing!

BoekStarts Keuze – met video

Onze boekentips voor september 2022 voor je baby, dreumes, peuter of kleuter staan online. Kijk de video en lees de recensies!

Leespluim voor ‘De kleine houten robot en de boomstam prinses’ van Tom Gauld

De Sardes-Leespluim van september 2022 gaat naar het boek… ‘De kleine houten robot en de boomstam prinses’ van Tom Gauld. Het is een avontuurlijk verhaal over vriendschap, fantasie, en voor elkaar zorgen.

Leespluim voor ‘Een zee van liefde’ van Pieter Goudesaboos

De Sardes-Leespluim van augustus 2022 gaat naar het boek… ‘Een zee van liefde’ van Pieter Gaudesaboos. Pinguïn maakt in zijn bootje een lange reis naar het huis met de vuurtoren waar Beer woont.

Illustrator Philip Hopman, bekend van Boer Boris, ‘euforisch’ na ontvangst Max Velthuijs Prijs!

Philip Hopman, de beroemde illustrator van o.a. Boer Boris, Ridder Florian en het prentenboek ’22 Wezen’, is “euforisch” na het winnen van de 3-jaarlijkse Max Velthuijs Prijs (t.w.v. 60.000 euro).