Nieuws

BoekStarts Keuze Zomer (2022)

BoekStart heeft weer vier bijzondere baby- en prentenboeken voor je uitgekozen. Het thema is lekker buiten spelen. Dat doe je met ‘mijn schuifboekje – De Dierentuin’, ‘De moestuin van Heer Hermelijn’ of ‘Naar zee’ van Noelle Smit.

Illustrator Philip Hopman, bekend van Boer Boris, ‘euforisch’ na ontvangst Max Velthuijs Prijs!

Philip Hopman, de beroemde illustrator van o.a. Boer Boris, Ridder Florian en het prentenboek ’22 Wezen’, is “euforisch” na het winnen van de 3-jaarlijkse Max Velthuijs Prijs (t.w.v. 60.000 euro).

E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (nr. 34) staat klaar

De nieuwe ‘BoekStart voor jou!’ is uit, nummer 34 alweer! Met alles over de BoekStartspaarkaart, samen praten over boeken en de beste boeken- en voorleestips van deze maand.

Nieuw: de BoekStartspaarkaart

Steeds meer bibliotheken doen mee met de BoekStartspaarkaart. Vraag ernaar in jouw Bibliotheek. Je kindje (t/m 3 jaar) kan sparen voor leuke cadeautjes.

Download en print de Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

Word de beste verhalenverteller met onze Groeimeter!

Hoe word jij de beste verhalenverteller? Bij voorlezen staat het plezier voorop. Het gaat om het gezellige moment samen en de aandacht die je je kindje geeft. Kijk wat het leuk vindt en speel daar op in. Succes verzekerd!

BoekStarts Keuze Juni (2022)

BoekStart heeft weer vier bijzondere baby- en prentenboeken voor je uitgekozen. Dit keer gaan ze over rare dieren, kakelende en loeiende boerderij dieren, een roze eenhoorn en een hele bijzondere beer. Bekijk ze nu!

Winactie: Doe mee aan Mijnvoorleesmoment

Voorlezen kan altijd. Leg dit moment vast en win een leuk prentenboek voor je kindje. Ook deze zomer kan je weer leuke boekjes (en een paar geweldige prijzen) winnen met onze BoekStart Zomerwedstrijd. De actieperiode is van juli tot augustus, met verschillende voorrondes.

Bezoek de BoekStartdag op 11 juni 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de tweede keer een landelijke BoekStartdag. Natuurlijk ligt er een cadeau’tje voor je klaar!

Leespluim voor ‘Wat gaat mama doen?’ van Laura Knowles

De Sardes-Leespluim van mei 2022 gaat naar het flapjesboek… ‘Wat gaat mama doen’ van de Laura Knowles. Deze Colombiaanse maakster is gek op kleuren en die liefde spat van de pagina’s af.