Nieuws

Top-10 – De beste herfstliedjes om samen te zingen met je baby of peuter!

Bekijk en beluister onze beste herfstliedjes om samen te zingen met je baby, dreumes, peuter of kleuter. Heel gezellig en knus!

Onze VoorleesApp heeft een update gekregen!

Onze BoekStart Voorleesapp heeft zojuist een flinke update gehad. Zet hem op je telefoon en je bent weer helemaal bij. De g r a t i s app staat vol boekentips, video’s en heldere informatie over voorlezen.

Winnaar Zomerwedstrijd 2023

Helaas is de Zomerwedstrijd nu écht voorbij. We hebben geweldige, zomerse foto’s gezien. Alle stemmen zijn geteld enne… het was behoorlijk spannend. Wil jij zelf ook leuke boekjes winnen of weten wie de e-reader gewonnen heeft, klik dan verder!

Nieuwe boekjes in het koffertje van BoekStart

Vanaf heden, juli 2023, vind je in het gratis oranje BoekStartkoffertje de speciaal voor BoekStart gemaakte boekjes ‘Vrolijke vriendjes in de sloot’ en ‘Ebbie het aapje’. Je krijgt deze boekjes cadeau als je jouw baby lid maakt van een Bibliotheek bij jou in de buurt.

E-magazine BoekStart voor jou! – 38

De nieuwe BoekStart voor jou! is uit, nummer 38 dit keer. Met: boeken- en voorleestips. Voorlezen met geluid. Aan de slag met ‘De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn’.

De BoekStart Spaarkaart

Steeds meer bibliotheken doen mee met de BoekStartspaarkaart. Vraag ernaar in jouw Bibliotheek. Je kindje (t/m 3 jaar) kan sparen voor leuke cadeautjes.

Het Babyboekje van het Jaar

Duizenden stemmen zijn uitgebracht. De uitslag is bekend. Het is geworden… Klik op de link om te kijken hoe actrice en juryvoorzitter Marlijn van Weerdenburg het winnende babyboekje presenteert!

‘Een dag met vrienden’ bekroond met Leespluim

Het boek ‘Een dag met vrienden’ gaat over het avontuur van Wasbeer en zijn vrienden. Wasbeer verveelt zich en dus besluit hij een lekkere appeltaart te bakken. Als hij ontdekt dat hij geen eieren heeft voor zijn taart, brengt hij een bezoekje aan zijn vriend Vos voor wat eieren.

Download en print de Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

E-magazine BoekStart voor jou! – 37

De nieuwe BoekStart voor jou! is uit, nummer 37 dit keer, met boeken- en voorleestips, taalspelletjes, een prijsvraag en lekker aan de slag met ‘Eén voor jou, twee voor mij’.