Nieuws

‘Mijn tuin’ wordt BoekStart Babyboekje 2020!

Na een voorselectie van een deskundige jury en een spannende stemronde voor het grote pubiek in oktober wordt ‘Mijn tuin’ van Marion Billet het BoekStart Babyboekje van het jaar 2020!

Winnaar MijnVoorleesmoment oktober is bekend

Wat kregen we deze maand weer heerlijk veel voorleesfoto’s binnen voor onze actie ‘mijnVoorleesmoment’. De winnaar is inmiddels bekend. Kijk snel of jij het bent!

‘Maantje’ van Sjoerd Kuyper wint de Sardes Leespluim!

De Sardes-Leespluim van november 2020 is voor ‘Maantje’! Uit het juryrapport: “De eerste zin maakt direct nieuwsgierig naar dit voorleesverhaal van rasverteller Sjoerd Kuyper: ‘Het was zielig voor papa dat hij het vond.’

Gregory, Marlijn en Tom lezen voor

Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot lezen graag voor. Speciaal voor BoekStart laten zij zien hoe en wanneer ze dat doen. Voorlezen kan namelijk altijd en overal! Heb jij hun video’s al gezien?

Sam McBratney – schrijver van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ – overleden

Sam McBratney – schrijver van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, een van de bekendste prentenboeken ter wereld – is overleden. Deze hartverwarmend klassieker is al bijna 30 jaar oud en heeft miljoenen ouders en kinderen ontroerd. De bekendste zin uit het boek is: “Ik hou van jou tot aan de maan en terug”. Sam McBratney is 77 jaar geworden.

Win de genomineerde babyboekjes met jouw voorleesfoto

Sinds het tienjarig bestaan van BoekStart hebben we een leuke actie: we geven elke maand babyboekjes weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto’s! Doe je mee?

Herfstige boekentips voor je baby, peuter of kleuter

Het is herfst dus er staan weer herfsttips voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het aanbod van boekwinkel en Bibliotheek. Kijk snel welke het zijn!

Waarom vaders (ook) veel moeten voorlezen!

Helaas. Vaders lezen minder vaak voor dan moeders, zo blijkt uit onderzoek. Dus vaders, ga aan de slag en kies op Vaderdag een van deze boeken over vaders.

Zing mee met De Voorleestrom: een liedje in twaalf talen

Zing mee met ons kinderliedje De Voorleestrom, een liedje in twaalf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Nu ook in het Zweeds!

Download Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.