Nieuws

Vernieuwd E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (nummer 30) staat voor je klaar!

Een splinternieuwe versie van ons e-magazine BoekStart Voor Jou (30, zomer 2021) staat weer voor je klaar. De vormgeving is dit keer helemaal vernieuwd: fris, vrolijk en leuk!

Nieuwe avontuurlijke boekentips voor je baby, peuter of kleuter (juni 2021). Thema: op avontuur!

De kinderen zijn (grotendeels) weer naar school en de zomer is in volle gang. Is er nog wel tijd om te lezen? Natuurlijk wel, want boekentips als deze kan niemand weerstaan! Het BoekStart-thema van deze maand is: op avontuur. Dat doen we met Bora, Chris (‘Mama Kwijt’) Haughton, een boekje vol glim en een avontuurlijk kartonboekje vol spannende uitschuifflapjes.

Lees ‘Mijn tuin’ in de tuin!

Na een voorselectie van een deskundige jury en een spannende stemronde voor het grote pubiek is ‘Mijn tuin’ van Marion Billet het BoekStart Babyboekje van het jaar. Lees het lekker in de tuin!

Boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter (april 2021) – thema: geboorte en eerste leven

Het is april dus er staan weer nieuwe boekentips van BoekStart voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het rijke aanbod van de boekwinkel en de Bibliotheek.

Download Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

Bezoek de BoekStartdag op 19 juni 2021

De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen zaterdag 19 juni een extra hartelijk welkom in de Bibliotheek. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe je samen van boeken en taal kunt genieten.

‘Kom mee Kees’ wint de Sardes-Leespluim!

De Sardes-Leespluim van deze maand gaat naar het boek… ‘Kom mee Kees!’ van Loes Riphagen. De uitnodigende omslagtekening met vader en zoon kikker die in het licht van de maan met een stralend gezicht naar huis lopen maakt je nieuwsgierig naar hun belevenissen.

Schrijf je NU in voor ons webinar ‘Boeken- en voorleestips’

Welke stoffen- en kartonboekjes zijn geschikt voor je baby? Welke aanwijs- en woordenschatboeken zijn leuk om voor te lezen aan je dreumes? Tijdens het BoekStart-webinar laat leescoach Jos Boon van Bibliotheek Rivierenland de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien, en geeft ze tips over voorlezen aan jonge kinderen.

Kinderboekenschrijver Eric Carle overleden

De Amerikaanse kinderboekenschrijver en illustrator Eric Carle is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij maakte vele prentenboeken, maar is vooral bekend van het enorm succesvolle Rupsje Nooitgenoeg uit 1969 (‘The Very Hungry Caterpillar’). Andere geliefde titels zijn Papa, pak je de maan voor mij?, Wil je mijn vriendje zijn? en De spin die het te druk had, boeken waar we bij …

De Bibliotheken gaan weer open. Haal jouw gratis koffertje!

Vanaf donderdag 20 mei gaan veel bibliotheken weer open na maanden gesloten te zijn. Op dit moment worden overal in Nederland voorbereidingen getroffen. Baby’s houden van boeken! Heb jij je BoekStartkoffertje al opgehaald?