Nieuws

Win ‘Coco kan het!’ tijdens de Nationale Voorleesdagen

Sinds het tienjarig bestaan van BoekStart hebben we een leuke actie: we geven elke maand babyboekjes weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto’s! Doe je mee?

De Nationale Voorleesdagen 2021

Er wordt extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen (van 20 t/m 30 januari). Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ en de Prentenboek Top 10 staan centraal tijdens dit voorleesfeest.

Luister en kijk naar onze wens!

Voorlezen, zingen en praten is heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling. Wij wensen iedereen een fijn & (voor)leesrijk 2021 toe! Luister en kijk naar onze speciale nieuwjaarswens!

‘Mijn tuin’ wordt BoekStart Babyboekje 2020!

Na een voorselectie van een deskundige jury en een spannende stemronde voor het grote pubiek in oktober wordt ‘Mijn tuin’ van Marion Billet het BoekStart Babyboekje van het jaar 2020!

Gregory, Marlijn en Tom lezen voor

Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot lezen graag voor. Speciaal voor BoekStart laten zij zien hoe en wanneer ze dat doen. Voorlezen kan namelijk altijd en overal! Heb jij hun video’s al gezien?

Waarom vaders (ook) veel moeten voorlezen!

Helaas. Vaders lezen minder vaak voor dan moeders, zo blijkt uit onderzoek. Dus vaders, ga aan de slag en kies op Vaderdag een van deze boeken over vaders.

Zing mee met De Voorleestrom: een liedje in twaalf talen

Zing mee met ons kinderliedje De Voorleestrom, een liedje in twaalf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Nu ook in het Zweeds!

Download Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

Winnaar MijnVoorleesmoment is bekend

Wat kregen we deze maand weer heerlijk veel voorleesfoto’s binnen voor onze actie ‘mijnVoorleesmoment’. De winnaar is inmiddels bekend. Kijk snel of jij het bent!

Winnaar MijnVoorleesmoment november is bekend

Wat kregen we deze maand weer heerlijk veel voorleesfoto’s binnen voor onze actie ‘mijnVoorleesmoment’. De winnaar is inmiddels bekend. Kijk snel of jij het bent!