Nieuws

Sardes-Leespluim voor ‘De bal’

De Sardes-Leespluim van deze maand gaat naar het prentenboek ‘De bal’ van Joukje Akveld en Myriam Berenschot. Wie had gedacht dat een bal de bron kan zijn van zoveel emoties!

Grote mensen Boekenweek

Tijdens de Boekenweek van 11 maart t/m 19 maart 2023 krijg je bij besteding vanaf €15,- het Boekenweekgeschenk van Lize Spit cadeau bij aanschaf van een Nederlands boek. Ofwel: koop een boek voor je kindje, krijg een boek voor jezelf!

BoekStarts Keuze Lente (en Pasen)

Onze boekentips voor de lente (die er echt bijna aankomt!) zijn: ‘Mijn diertjes’ van Marion Billet, ‘Mijn boom’ van Marianne Dubuc, ‘Een jurk met zakken’ van Lily Murray en ‘Deze hoed is niet van mij’ van Jon Klassen. Wil je meer weten of een van deze boekjes winnen…

E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (36)

De nieuwe BoekStart voor jou! is uit, nummer 36 alweer, met boeken- en voorleestips, de Voorleesdagen, Maximiliaan Modderman en WIN boeken met je voorleesfoto!

Nieuwe boekjes in het koffertje

Vanaf heden vind je in het BoekStartkoffertje: de speciaal voor BoekStart gemaakte boekjes ‘Waar is Knuf?’ van BORA en ‘Woezel & Pip’ van Guusje Nederhorst. Je krijgt deze boekjes cadeau als je jouw kindje lid maakt van een Bibliotheek.

Het Babyboekje van het Jaar 2022

Duizenden stemmen zijn uitgebracht. De uitslag is bekend. Het is geworden… Klik op de link om te kijken hoe actrice en juryvoorzitter Marlijn van Weerdenburg het winnende babyboekje presenteert!

Nieuw: de BoekStartspaarkaart

Steeds meer bibliotheken doen mee met de BoekStartspaarkaart. Vraag ernaar in jouw Bibliotheek. Je kindje (t/m 3 jaar) kan sparen voor leuke cadeautjes.

Actie Mijnvoorleesmoment = verlengd!

Stuur ons je mooiste (voor)leesfoto en WIN een prentenboek. Deze maand zijn dat ‘Op een potje’ of ‘De bal’, prentenboeken die onderscheiden zijn met de Sardes-Leespluim van 2023.

Win een mooi prentenboek in de Voorjaarsvakantie 👶

Doe tijdens de Voorjaarsvakantie (of de Krokusvakantie of Carnavalsvakantie) mee met onze winactie met de bekende tag ‘MijnVoorleesmoment’ en krijg het prachtige prentenboek ‘Op een potje’ (of een ander boekje naar keuze) in de brievenbus voor je kindje. Meedoen tijdens de vakantie is simpel.

Winnaar Mijnvoorleesmoment februari bekend

Wat kregen we weer heerlijk veel leesfoto’s binnen voor onze wedstrijd rondom De Nationale Voorleesdagen. Kijk snel of jij het bent geworden!