Nieuws

Onze 10 beste voorleestips voor de ☀️zomer☀️

Eindelijk is de vakantie begonnen. Het is lekker warm weer en je hebt veel vrije tijd in het buitenland of gewoon thuis. Pak die kans om je baby, peuter of kleuter extra aandacht te geven met een leuk prentenboekje of stoffen boekje erbij.

Doe tot 19 augustus 2018 mee met onze Zomerwedstrijd!

Maak een voorleesfoto en maak kans op leuke prentenboekjes voor je baby, peuter of kleuter. De hoofdprijs is een koffertje vol met boekentips!

De VakantieBieb

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 30 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet.

BoekStart voor jou! 18 is online

BoekStart voor jou! nummer 18 is online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. Ook vind je hierin links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

De BoekStart-boekentips van juli staan voor je klaar 🌞

Er staan weer nieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar, speciaal door onze deskundigen geselecteerd uit het grote aanbod. Dit keer een heleboel zomerse boekjes, bekijk ze snel!

Download gratis de BoekStart-voorleesapp voor IOS en Android

BoekStart heeft de app vernieuwd. Heb jij hem al op je telefoon? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Bekende artiesten zingen gloednieuw kinderliedje in elf talen

Op Wereldboekendag werd in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje gepresenteerd: de Voorleestrom. Een vrolijk liedje, dat gezongen kan worden voor je begint met voorlezen, thuis, op school of in de kinderopvang. Het liedje is door bekende artiesten vertaald en gezongen in elf verschillende talen. Luister hoe dat klinkt!

De BoekStart-boekentips van juni

Er staan weer nieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar, speciaal voor je geselecteerd uit het grote aanbod. Dit keer een scala aan zomerse boekjes, die maar moeilijk onder een noemer zijn te vangen. Bekijk ze snel!

Lekker leesvoer! BoekStart staat in Ouders van Nu

Met vragen als: wat als je peuter steeds wegloopt? Hoe maak je voorlezen nou echt leuk? Is een baby niet te jong voor een boekje? En wat als zijn favoriete boekje jouw neus uitkomt? BoekStart in Ouders van Nu 2018 SaveSave SaveSave

BoekStart in het tijdschrift KIDDO

Positieve ervaringen met voorlezen stimuleren het (voor)leesplezier en het leesgedrag van kinderen. Als volwassene heb je hierin een voorbeeldfunctie. Wat kun jij doen om kinderen het plezier in lezen te laten ontdekken? Tessa van Velzen, adviseur bij Sardes, zoomt in op de theorie en geeft mooie praktijkvoorbeelden.