Nieuws

Doe mee met de actie… en win!

Vanwege het tienjarig bestaan van BoekStart hebben we een leuke actie: we geven elke maand babyboekjes weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto’s. Die kan je maken met de app. Tag de foto’s met #MijnVoorleesmoment om kans te maken.

Lekker leesvoer! BoekStart staat in Ouders van Nu

Met vragen als: wat als je peuter steeds wegloopt? Hoe maak je voorlezen nou echt leuk? Is een baby niet te jong voor een boekje? En wat als zijn favoriete boekje jouw neus uitkomt? BoekStart in Ouders van Nu 2018 SaveSave SaveSave

De BoekStart-boekentips van juni staan voor je klaar!

Er staan weer nieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar, speciaal voor je geselecteerd uit het grote aanbod. Dit keer een scala aan zomerse boekjes, die maar moeilijk onder een noemer zijn te vangen. Bekijk ze snel!

BoekStart in het tijdschrift KIDDO

Positieve ervaringen met voorlezen stimuleren het (voor)leesplezier en het leesgedrag van kinderen. Als volwassene heb je hierin een voorbeeldfunctie. Wat kun jij doen om kinderen het plezier in lezen te laten ontdekken? Tessa van Velzen, adviseur bij Sardes, zoomt in op de theorie en geeft mooie praktijkvoorbeelden.

Bekende artiesten zingen gloednieuw kinderliedje

Op Wereldboekendag werd in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje gepresenteerd: de Voorleestrom. Een vrolijk liedje, dat gezongen kan worden voor je begint met voorlezen, thuis, op school of in de kinderopvang. Het liedje is door bekende artiesten vertaald en gezongen in elf verschillende talen. Luister hoe dat klinkt!

BoekStartapp: nu ook in de Play Store (Android)!

BoekStart heeft de app vernieuwd. Heb jij hem al op je telefoon? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Zaterdag wint de Leespluim van april!

De Sardes-Leespluim van de maand april gaat naar Zaterdag van Saskia Halfmouw (Leopold). Uit het juryrapport: ‘Zaterdag is in de eerste plaats een heerlijk uitnodigend boek voor alle kinderen om in te bladeren en te kijken …’

BoekStart voor jou! 17 online

BoekStart voor jou! nummer 17 is online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

Nieuwe boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter

Er staan weer gloednieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter of kleuter klaar. Dit keer over lammetjes, dieren, Boer Boris en… Pasen! Geef ze cadeau, koop ze lekker zelf of leen ze in de bieb.

‘Beestje, waar ben je?’ wordt BoekStart Babyboekje 2018

‘Beestje, waar ben je?’ van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius (Gottmer) is verkozen tot het BoekStart Babyboekje 2018. Dat maakten Nienke van den Berg (presentatrice Z@ppelin) en Dieuwertje Blok woensdag 21 februari 2018 bekend op de Negenmaandenbeurs in Amsterdam.