Nieuws

Nieuwe boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter – maart 2019

Er staan weer nieuwe boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar. Bekijk ze snel en hou onze site in de gaten voor nog meer tips!

Heb je onze BoekStartapp al gedownload?

Onze BoekStartapp heeft een grote update gehad. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

De Voorleestrom: een liedje in elf talen

Zing mee met ons kinderliedje De voorleestrom, een liedje in elf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, wordt het liedje door bekende artiesten gezongen.

Win het boek ‘Mama’ tijdens de boekenweek!

Of ze nou uit Alaska of Myanmar komt, haar kindje beschermt tegen de kou of de hitte, haar baby draagt of voortduwt… Weinig is zo universeel als de liefde van een moeder voor haar kind. Op elke spread zie je een aantrekkelijke, paginagrote tekening van een moeder uit een ander land, begeleid door de poëtische teksten van Hélène Delforge. Een …

De Grotteling van Benji Davis wint de Leespluim

De Sardes-Leespluim van maart 2019 is voor ‘De Grotteling’ van Benji Davies! Uit het juryrapport: ‘De Grotteling is een spannend en mysterieus avontuur in een wat archaïsche setting….’

BoekStart op de Negenmaandenbeurs

BoekStart staat de hele week weer op de Negenmaandenbeurs in Amsterdam. Je kunt een schattig lepeltje of de waardebon voor het gratis koffertje met boekjes afhalen bij onze kraam. Kom je even langs?

Onze boekentips van februari 2019

Er staan weer nieuwe boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar. Bekijk ze snel en hou onze site in de gaten voor nog meer tips!

Een Huis voor Harry (ook) als app

Wil je tijdens De Nationale Voorleesdagen iets extra’s doen met het Prentenboek van het Jaar ‘Een huis voor Harry’? Haal dan niet alleen het aantrekkelijk geprijsde miniboekje in huis, maar kijk ook eens naar de speciale Harry-app waarmee zijn kattenwereld tot leven komt.

Sardes-Leespluim januari 2019

Hoera! De Sardes-Leespluim van januari 2019 is voor ‘Drop, het stoute eendje’ van Catharina Valckx.

De Nationale Voorleesdagen 2019

Woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers (Querido).