Nieuws

Maak een leuke voorleesfoto en WIN een prentenboek!

Of je het gelooft of niet… we geven elke maand onze nieuwste nieuwste boekentips weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto. Als je ze maakt met de BoekStartapp vinden we het helemaal leuk!

De Nationale Voorleesdagen 2020 naderen met eendenpassen

Van 22 januari t/m 1 februari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats met vele activiteiten door heel Nederland. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Moppereend’ en de Prentenboeken TopTien 2020. Lees er alles over…

BoekStart boekentips januari 2020, thema: voorleesdagen!

Januari is begonnen, dus er staan weer nieuwe boekentips van BoekStart voor je klaar. Het thema is natuurlijk: De Nationale Voorleesdagen.

Tip: bezoek de tentoonstelling ‘De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt’ in januari

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is een nieuwe tentoonstelling geopend: ‘De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt’!

‘Moppereend’ wordt prentenboek van het jaar 2020

Het prentenboek ‘Moppereend’ van de Britse auteur Joyce Dunbar en de Tsjechische illustrator Petr Horáček is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Dat heeft de stichting CPNB op Wereldboekendag onthuld.

BoekStart boekentips oktober 2019

Het is oktober, dus…. er staan weer nieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter of kleuter klaar. Dit keer over ‘Ruimtevaart’. Kijk snel en verras je kindje (en jezelf) met één of meer van deze leuke boekjes!

Heb je onze Voorleesapp al gedownload?

Onze BoekStartapp heeft een grote update gehad. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

De Voorleestrom: een liedje in twaalf talen

Zing mee met ons kinderliedje De voorleestrom, een liedje in twaalf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, wordt het liedje door bekende artiesten gezongen. Nu ook in het Zweeds!

‘Aap op straat’ is door The New York Times verkozen tot een van de tien beste prentenboeken van 2019

‘Ik kan moeilijk bevatten dat de jury van The New York Times “Aap op straat” heeft opgemerkt tussen het grote aanbod!’ reageert de Vlaamse jeugdauteur en illustrator Leo Timmers verheugd.

BoekStart boekentips november 2019

… en het thema is natuurlijk: Sinterklaas. Ken of ben jij nog iemand die in verwachting is, of net een baby’tje heeft? Of zoek je misschien nog leuke schoencadeautjes? We hebben weer de leukste boekentips voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters voor je verzameld. Voor ieder wat wils! En natuurlijk hebben we ook weer een leuke video gemaakt.