Nieuws

Nieuwe, stoere boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter (mei 2021) – thema: klussen

Het is mei dus er staan weer nieuwe boekentips voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het rijke aanbod van je boekwinkel en de Bibliotheek. Het thema van deze maand is: lekker klussen. Dat is stoer, leerzaam en creatief. Dat doen we met Pettson de uitvinder, Boer Boris die zelf een motor bouwt, het eerste gereedschapskistje voor jouw kindje (echt zo leuk!) en het stoere babyboekje ‘Baby kijk!’

Bezoek de BoekStartdag op 19 juni 2021

De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen zaterdag 19 juni een extra hartelijk welkom in de Bibliotheek. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe je samen van boeken en taal kunt genieten.

BoekStart op televisie gemist?

Kimberley en Sanne van ‘Mama’s wereld’ op RTL 4 laten het BoekStartkoffertje uitgebreid zien in hun programma. Kijk het terug op onze site. LET OP: EXTRA HERHALINGEN!

Lees ‘Mijn tuin’ in de tuin!

Na een voorselectie van een deskundige jury en een spannende stemronde voor het grote pubiek is ‘Mijn tuin’ van Marion Billet het BoekStart Babyboekje van het jaar. Lees het lekker in de tuin!

Boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter (april 2021) – thema: geboorte en eerste leven

Het is april dus er staan weer nieuwe boekentips van BoekStart voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het rijke aanbod van de boekwinkel en de Bibliotheek.

Zing mee met De Voorleestrom: een liedje in twaalf talen

Zing mee met ons kinderliedje De Voorleestrom, een liedje in twaalf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Nu ook in het Zweeds!

Download Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

Winnaar MijnVoorleesmoment Pasen bekend

Wat kregen we deze maand weer heerlijk veel voorleesfoto’s binnen voor onze actie ‘mijnVoorleesmoment’. De winnaar is inmiddels bekend. Kijk snel of jij het bent!

Win onze tip ‘Krak-krak wie is daar?’ voor Pasen!

Sinds het tienjarig bestaan van BoekStart hebben we een leuke actie: we geven regelmatig babyboekjes en prentenboeken weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto’s! Met Pasen kan je ‘Krak-krak wie is daar?’ winnen. Doe je mee?

BoekStart Top 10 – Prentenboeken over paashazen, eieren en buiten in de tuin spelen

Lente! De knoppen barsten open. Je kunt weer naar buiten. Je voelt weer zachte wind op je huid. In boekhandel, Bibliotheek en op school liggen prentenboeken vol paaseieren en -hazen voor je klaar. BoekStart tipt tien lenteboekjes.