Nieuws

BoekStart in de media: Artikel in Kiddo 2018-03

Positieve ervaringen met voorlezen stimuleren het (voor)leesplezier en het leesgedrag van kinderen. Als volwassene heb je hierin een voorbeeldfunctie. Wat kun jij doen om kinderen het plezier in lezen te laten ontdekken? Tessa van Velzen, adviseur bij Sardes, zoomt in op de theorie en geeft mooie praktijkvoorbeelden.

Doe mee met de actie #MijnVoorleesmoment en win!

Vanwege het tienjarig bestaan van BoekStart hebben we een leuke actie: we geven elke maand babyboekjes weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto’s. Die kan je maken met de app. Tag de foto’s met #MijnVoorleesmoment om kans te maken.

Bekende artiesten zingen gloednieuw kinderliedje

Op Wereldboekendag werd in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje gepresenteerd: de Voorleestrom. Een vrolijk liedje, dat gezongen kan worden voor je begint met voorlezen, thuis, op school of in de kinderopvang. Het liedje is door bekende artiesten vertaald en gezongen in elf verschillende talen. Luister hoe dat klinkt!

BoekStartapp: nu ook in de Play Store (Android)!

BoekStart heeft de app vernieuwd. Heb jij hem al op je telefoon? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Zaterdag wint de Leespluim van april!

De Sardes-Leespluim van de maand april gaat naar Zaterdag van Saskia Halfmouw (Leopold). Uit het juryrapport: ‘Zaterdag is in de eerste plaats een heerlijk uitnodigend boek voor alle kinderen om in te bladeren en te kijken …’

BoekStart voor jou! 17 online

BoekStart voor jou! nummer 17 is online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

Nieuwe boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter

Er staan weer gloednieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter of kleuter klaar. Dit keer over lammetjes, dieren, Boer Boris en… Pasen! Geef ze cadeau, koop ze lekker zelf of leen ze in de bieb.

‘Beestje, waar ben je?’ wordt BoekStart Babyboekje 2018

‘Beestje, waar ben je?’ van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius (Gottmer) is verkozen tot het BoekStart Babyboekje 2018. Dat maakten Nienke van den Berg (presentatrice Z@ppelin) en Dieuwertje Blok woensdag 21 februari 2018 bekend op de Negenmaandenbeurs in Amsterdam.

Sardes Leespluim voor Het wonder van de appel

De Sardes-Leespluim van de maand maart 2018 (voorheen de KIDDO-Leespluim) gaat naar het boek: Uit het juryrapport: “Het wonder begint al op het omslag van dit stevige, kartonnen boek.

Bekijk onze boekentips van maart

Er staan weer gloednieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter of kleuter klaar. Dit keer voel je de lente al aankomen in boekjes over de sloot, spelen, liedjes zingen en voetballen.