Nieuws

Gregory, Marlijn en Tom lezen voor

Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot lezen graag voor. Speciaal voor BoekStart laten zij zien hoe en wanneer ze dat doen. Voorlezen kan namelijk altijd en overal! Heb jij hun video’s al gezien?

Win de genomineerde babyboekjes met jouw voorleesfoto

Sinds het tienjarig bestaan van BoekStart hebben we een leuke actie: we geven elke maand babyboekjes weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto’s!

Herfstige boekentips voor je baby, peuter of kleuter

Het is herfst dus er staan weer herfsttips voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het aanbod van boekwinkel en Bibliotheek. Kijk snel welke het zijn!

Zing mee met De Voorleestrom: een liedje in twaalf talen

Zing mee met ons kinderliedje De Voorleestrom, een liedje in twaalf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Nu ook in het Zweeds!

Download Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

Het is Kinderboekenweek, de nominaties voor onze Babyboekje van het Jaar-verkiezing zijn bekend en de stembus is geopend!

De nominaties voor het Babyboekje van het Jaar 2020 zijn bekend. Vanaf vandaag kunnen ouders, grootouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriet uit onderstaande shortlist.

Sam McBratney – schrijver van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ – overleden

Sam McBratney – schrijver van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, een van de bekendste prentenboeken ter wereld – is overleden. Deze hartverwarmend klassieker is al bijna 30 jaar oud en heeft miljoenen ouders en kinderen ontroerd. De bekendste zin uit het boek is: “Ik hou van jou tot aan de maan en terug”. Sam McBratney is 77 jaar geworden.

De BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing gaat bijna beginnen!

Vanaf de start van De Kinderboekenweek (30 september 2020) kan je op de website babyboekjevanhetjaar.nl weer stemmen op de leukste babyboekjes. Welke boekjes zullen worden genomineerd?

Doe mee met onze spetterende zomerwedstrijd 2020 en WIN ☀️ (actie is afgelopen)

Maak een spetterende voorleesfoto van je kindje met een van de boekjes die we tippen en maak kans op een pakketje boekjes en een e-reader! Doe je mee?

Waarom vaders (ook) veel moeten voorlezen!

Helaas. Vaders lezen minder vaak voor dan moeders, zo blijkt uit onderzoek. Dus vaders, ga aan de slag en kies op Vaderdag een van deze boeken over vaders.