Nieuws

Onze 10 beste voorleestips voor de zomer

Eindelijk is de vakantie begonnen. Het is lekker warm weer en je hebt veel vrije tijd in het buitenland of gewoon thuis. Pak die kans om je baby, peuter of kleuter extra aandacht te geven met een leuk prentenboekje of stoffen boekje erbij.

☀️ Doe mee met de BoekStart Zomerwedstrijd 2019 ☀️

Maak een spetterende voorleesfoto van je kindje met een van de boekjes die we tippen en maak kans op een stapeltje badboekjes en een waterdichte e-reader twv €179! Doe je mee?

Nieuwe boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter – juni 2019

Er staan weer nieuwe boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar. Bekijk ze snel en hou onze site in de gaten voor nog meer leuke voorleestips!

Heb je onze BoekStartapp al gedownload?

Onze BoekStartapp heeft een grote update gehad. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

De Voorleestrom: een liedje in elf talen

Zing mee met ons kinderliedje De voorleestrom, een liedje in elf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, wordt het liedje door bekende artiesten gezongen.

BoekStart voor jou! 22 staat online

BoekStart voor jou! nummer 22 is online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. Ook vind je hierin links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

De BoekStart Gouden Wikkel-actie is afgelopen en levert vele nieuwe volgers op!

De Gouden Wikkels werden verstopt in de BoekStartkoffertjes. Het ophalen van een koffertje was hierdoor nog leuker!

Lees extra voor op vaderdag!

Helaas. Vaders lezen minder vaak voor dan moeders, zo blijkt uit onderzoek. Ook praten vaders minder vaak met hun kinderen over boeken, nemen hun kinderen minder vaak mee naar de boekhandel of bibliotheek, doen minder vaak een boek cadeau en lezen minder vaak zelf een boek in het bijzijn van hun kind. Is lezen dan een typische vrouwenbezigheid? Kom op …

‘Tropische Jopie’ van Jarvis wint de Sardes-Leespluim!

De Sardes-Leespluim van mei 2019 is voor ‘Tropische Jopie’ van Jarvis (uitgeverij Lemniscaat).

Voorleesboekjes over voetbal

HUP AJAX! Zijn jij en je kindjes ook helemaal in de ban van Ajax en voetbal? Lees dan eens gezellig een voetbalboekje voor. Hier enkele tips!