Nieuws

‘Moppereend’ wordt prentenboek van het jaar 2020

Het prentenboek ‘Moppereend’ van de Britse auteur Joyce Dunbar en de Tsjechische illustrator Petr Horáček is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Dat heeft de stichting CPNB op Wereldboekendag onthuld.

Heb je onze BoekStartapp al gedownload?

Onze BoekStartapp heeft een grote update gehad. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

De Voorleestrom: een liedje in elf talen

Zing mee met ons kinderliedje De voorleestrom, een liedje in elf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, wordt het liedje door bekende artiesten gezongen.

Voorleesboekjes over voetbal

HUP AJAX! Zijn jij en je kindjes ook helemaal in de ban van Ajax en voetbal? Lees dan eens gezellig een voetbalboekje voor. Hier enkele tips!

Maak een leuke voorleesfoto en… WIN!

Vanwege het grote succes van de actie gaat #MijnVoorleesmoment ook in 2019 lekker door! Wat is dat voor een actie? Nou we geven onze BoekStartboekentips gewoon… zomaar… gratis… weg

Nieuwe boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter – mei 2019

Er staan weer nieuwe boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar. Bekijk ze snel en hou onze site in de gaten voor nog meer leuke voorleestips!

Boeken voor Pasen

Pasen is een gezellig feest dat kleintjes erg aanspreekt met kuikentjes, zo’n mooi versierde paastak en al die lekkere (chocolade)eitjes. Het is leuk om het paasfeest ook samen in een boek te beleven. Voor baby’s en dreumesen: Babyboekje Dikkie Dik? van Jet Boeke. Over die heerlijke kater en een kuikentje, net uit het ei. Voor dreumesen en peuters: Jules zoekt …

‘Oceaan en hemel’ van The Fan Brothers wint de Sardes-Leespluim!

De Sardes-Leespluim van april 2019 is voor ‘Oceaan en hemel’ van The Fan Brothers. Uit het juryrapport: ‘Oceaan en Hemel is een prachtig magisch-realistisch sprookje over het koesteren van herinneringen, afscheid nemen en verder gaan.’

De landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ is begonnen

Vrijdag 5 april startte de campagne Geef een prentenboek cadeau! Vanaf die dag is het prentenboek Kikker is Kikker in de boekhandel te koop voor € 2, om aan jezelf cadeau te geven of aan een ander.

Boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter – april 2019

Er staan weer nieuwe boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar. Bekijk ze snel en hou onze site in de gaten voor nog meer tips!