Nieuws

De Nationale Voorleesdagen 2022

Er wordt extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022 (van 26 januari t/m 5 februari). Het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ en de gevarieerde Prentenboek Top 10 staan centraal tijdens dit voorleesfeest. Je leent de boeken in de Bibliotheek of koopt ze (online) in je eigen boekhandel.

E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (nummer 32) staat klaar

Het nieuwste nummer van ons e-magazine ‘BoekStart voor jou!’ staat weer online voor je klaar. Blader door dit gloednieuwe nummer op je tablet!

Een monsterlijke prijsvraag

Maak een mooie voorleesfoto tijdens De Nationale Voorleesdagen en win Het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer (of een ander boekje) voor je kindje. Doe je mee?

Winnaar MijnVoorleesmoment bekend

Wat kregen we deze maand weer heerlijk veel voorleesfoto’s binnen voor onze actie ‘mijnVoorleesmoment’. De winnaar is inmiddels bekend. Kijk snel of jij het bent!

Download en print de Boekideeën bij onze kofferboekjes

‘Kijk eens wat ik kan!’ en ‘Baby’s allereerste kijkboekje’ zijn de laatste leuke boekideeën die we hebben gemaakt. Ze zijn speciaal voor je baby en voor je dreumes. Er zijn nog veel meer leuke boekideeën, kijk in het archief!

Word de beste verhalenverteller met onze Groeimeter!

Hoe word jij de beste verhalenverteller? Bij voorlezen staat het plezier voorop. Het gaat om het gezellige moment samen en de aandacht die je je kindje geeft. Kijk wat het leuk vindt en speel daar op in. Succes verzekerd!

Vier boekentips over Geboorte en Nieuw Leven

Ook deze maand staan er weer nieuwe boekentips voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het rijke aanbod van de boekwinkel en de Bibliotheek.

Luister en kijk naar onze nieuwjaarswens 👀

Voorlezen, zingen en praten is heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling. Wij wensen iedereen een fijn & (voor)leesrijk 2022 toe!

Vijf nieuwe boekentips over beroepen

Onze deskundige redactie selecteerde voor oktober 2021 vijf tips: voor je baby, dreumes, peuter of kleuter en één Friese tip. Het thema is beroepen.

E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (nr. 31) staat klaar

Een splinternieuwe versie van ons e-magazine ‘BoekStart Voor Jou!’ (nr. 31) staat voor je klaar: fris, vrolijk en leuk. Met: mooie foto’s, leuke boekjes en voorleestips voor je baby en dreumes.