Nieuws

Top-10 sintcadeautjes: stop een mini-boekje in de schoen

Op zoek naar leuke schoencadeautjes? Bij BoekStart hebben we tien van de beste en origineelste mini prentenboekjes voor je verzameld, want voorlezen is gezellig en knus en héél goed voor de taalontwikkeling van je baby, dreumes, peuter of kleuter.

BoekStart boekentips november 2019

… en het thema is natuurlijk: Sinterklaas. Ken of ben jij nog iemand die in verwachting is, of net een baby’tje heeft? Of zoek je misschien nog leuke schoencadeautjes? We hebben weer de leukste boekentips voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters voor je verzameld. Voor ieder wat wils! En natuurlijk hebben we ook weer een leuke video gemaakt.

‘Aap op straat’ is door The New York Times verkozen tot een van de tien beste prentenboeken van 2019

‘Ik kan moeilijk bevatten dat de jury van The New York Times “Aap op straat” heeft opgemerkt tussen het grote aanbod!’ reageert de Vlaamse jeugdauteur en illustrator Leo Timmers verheugd.

Maak een leuke voorleesfoto en WIN een boekje!

Of je het gelooft of niet… we geven elke maand onze nieuwste nieuwste boekentips weg aan de inzenders van de leukste voorleesfoto. Als je ze maakt met de BoekStartapp vinden we het helemaal leuk!

BoekStart boekentips oktober 2019

Het is oktober, dus…. er staan weer nieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter of kleuter klaar. Dit keer over ‘Ruimtevaart’. Kijk snel en verras je kindje (en jezelf) met één of meer van deze leuke boekjes!

‘Moppereend’ wordt prentenboek van het jaar 2020

Het prentenboek ‘Moppereend’ van de Britse auteur Joyce Dunbar en de Tsjechische illustrator Petr Horáček is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Dat heeft de stichting CPNB op Wereldboekendag onthuld.

Heb je onze BoekStartapp al gedownload?

Onze BoekStartapp heeft een grote update gehad. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

De Voorleestrom: een liedje in twaalf talen

Zing mee met ons kinderliedje De voorleestrom, een liedje in twaalf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, wordt het liedje door bekende artiesten gezongen. Nu ook in het Zweeds!

Prentenboeken voor de herfst

De herfst is begonnen en dat betekent herfsttafels in de boekhandel, de Bibliotheek en op school. Met prentenboeken vol roodbruine kleuren, dwarrelende bladeren, paddenstoelen en keiharde windvlagen. Bekijk onze herfsttafel!

Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit keer staan voertuigen centraal, met als motto: Reis mee!. Ook aan de jongste lezertjes is gedacht: voor hen is er het speciale prentenboekje André het astronautje op zoek naar Laika, geschreven door de bekende astronaut André Kuipers met tekeningen van Natascha Stenvert. Het is vanaf de eerste dag van de …