Nieuws

Nieuwe zomerse boekentips voor je baby, peuter of kleuter. Thema: kamperen!

Heb jij ook zo’n zin in Zomervakantie? Wij bij BoekStart wel. Dit jaar gaan we lekker kamperen. En we zijn niet de enige. Dat doen we met Sammie, nijntje en nina, Kikker en het boekje ‘De allerleukste vakantie ooit’.

Doe mee met onze Zomerwedstrijd 2021 en WIN een e-reader (t.w.v. 179 euro)☀️

Maak een spetterende voorleesfoto van je kindje met een van de boekjes die we tippen en maak kans op een pakketje boekjes en een e-reader. Doe als Boer Tom en doe mee!

Download de Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

Vernieuwd E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (nummer 30) staat voor je klaar!

Een splinternieuwe versie van ons e-magazine BoekStart Voor Jou (30, zomer 2021) staat weer voor je klaar. De vormgeving is dit keer helemaal vernieuwd: fris, vrolijk en leuk!

Lees het babyboekje van het jaar ‘Mijn tuin’… in de tuin!

Na een voorselectie van een deskundige jury en een spannende stemronde voor het grote pubiek is ‘Mijn tuin’ van Marion Billet het BoekStart Babyboekje van het jaar. Lees het lekker in de tuin!

Boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter (april 2021) – thema: geboorte en eerste leven

Het is april dus er staan weer nieuwe boekentips van BoekStart voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het rijke aanbod van de boekwinkel en de Bibliotheek.

Bezoek de BoekStartdag op 19 juni 2021

De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen zaterdag 19 juni een extra hartelijk welkom in de Bibliotheek. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe je samen van boeken en taal kunt genieten.

Nieuwe spannende boekentips voor je baby, peuter of kleuter. Thema: op avontuur!

De kinderen zijn (grotendeels) weer naar school en de zomer is in volle gang. Is er nog wel tijd om te lezen? Natuurlijk wel, want boekentips als deze kan niemand weerstaan! Het BoekStart-thema van deze maand is: op avontuur. Dat doen we met Bora, Chris (‘Mama Kwijt’) Haughton, een boekje vol glim en een avontuurlijk kartonboekje vol spannende uitschuifflapjes.

‘Kom mee Kees’ wint de Sardes-Leespluim!

De Sardes-Leespluim van deze maand gaat naar het boek… ‘Kom mee Kees!’ van Loes Riphagen. De uitnodigende omslagtekening met vader en zoon kikker die in het licht van de maan met een stralend gezicht naar huis lopen maakt je nieuwsgierig naar hun belevenissen.

Schrijf je NU in voor ons webinar ‘Boeken- en voorleestips’

Welke stoffen- en kartonboekjes zijn geschikt voor je baby? Welke aanwijs- en woordenschatboeken zijn leuk om voor te lezen aan je dreumes? Tijdens het BoekStart-webinar laat leescoach Jos Boon van Bibliotheek Rivierenland de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien, en geeft ze tips over voorlezen aan jonge kinderen.