Nieuws

BoekStarts Keuze Mei 2022 – kijk de video en WIN!

Ook dit keer zochten we in mei vier geweldige prentenboekjes bij elkaar over kiekeboe, een muziekboekje, iets humoristisch voor je peuter en iets prachtigs voor je kleuter. Voorlezen maar!

Leespluim voor ‘Wat gaat mama doen?’ van Laura Knowles

De Sardes-Leespluim van mei 2022 gaat naar het flapjesboek… ‘Wat gaat mama doen’ van de Laura Knowles. Deze Colombiaanse maakster is gek op kleuren en die liefde spat van de pagina’s af.

E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (nr. 33) staat klaar

Lees ons nieuwe e-magazine ‘BoekStart voor jou!’ over de lente op je tablet. Met vrolijke (en leerzame) kinderliedjes en nieuwe boekentips.

BoekStartdag 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de tweede keer een landelijke BoekStartdag. Natuurlijk ligt er een cadeau’tje voor je klaar!

Winnaar MijnVoorleesmoment bekend

Wat kregen we deze maand weer heerlijk veel voorleesfoto’s binnen voor onze actie ‘mijnVoorleesmoment’. De winnaar is inmiddels bekend. Kijk snel of jij het bent!

Download en print de Boekideeën bij onze kofferboekjes

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Daar zitten vanaf dit jaar handige en leuke boekideeën bij om te inspireren en te vermaken.

Word de beste verhalenverteller met onze Groeimeter!

Hoe word jij de beste verhalenverteller? Bij voorlezen staat het plezier voorop. Het gaat om het gezellige moment samen en de aandacht die je je kindje geeft. Kijk wat het leuk vindt en speel daar op in. Succes verzekerd!

BoekStart Top 10 – Prentenboeken over paashazen en eieren

Lente! De knoppen barsten open. Je kunt weer naar buiten. Je voelt weer zachte wind op je huid. In boekhandel, Bibliotheek en op school liggen prentenboeken vol paaseieren en -hazen voor je klaar. BoekStart tipt tien lenteboekjes.

‘Later als ik groot ben’ van Bette Westera wint de Sardes Leespluim!

De Sardes-Leespluim gaat deze maand naar het prentenboek… ‘Later als ik groot ben’ van Bette Westera en Mattias de Leeuw. Met de bladvullende illustraties in zachte en fellere kleuren komen we in een wonderlijke wereld terecht.

‘De lieve krokodil’ van Leo Timmers wint de Sardes Leespluim!

De Sardes-Leespluim van februari 2022 gaat naar het boek… ‘De lieve krokodil!’ van Leo Timmers. Een verhaal over een lieve krokodil. Is dat niet raar?