Nieuws

Luister naar ‘De Voorleestrom’, een liedje in elf talen

Voorlezen is gezellig en knus. Met het zingen van ‘De Voorleestrom’ maak je van jouw voorleesmoment een nog leukere activiteit. Het liedje wordt gezongen in elf verschillende talen. Luister hoe dat klinkt!

Sinterklaasprijsvraag

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje… Doe mee met onze Sinterklaasprijsvraag en win! Deze week kan je de mooiste prentenboeken winnen voor in het schoentje van je kleine. Hoe leuk is dat?

Vos en Haas verfilmd

Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing, komen in een animatieserie op tv. Van de tekeningen van Khing zijn kleipoppen gemaakt.

Onze Voorleesapp is vernieuwd!

Onze BoekStartapp heeft zojuist een grote update gehad. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

BoekStart viert tienjarig bestaan met Gouden Wikkelactie 🎁

Dit jaar bestaat BoekStart tien jaar. Al 500.000 baby’s ontvingen een BoekStartkoffertje via hun bibliotheek. Om dit succes te vieren lanceert BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangen.

Lees de nieuwe ‘BoekStart voor jou!’

Ons e-magazine ‘BoekStart voor jou!’ nummer 19 is verschenen. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

Download gratis de BoekStart-voorleesapp

BoekStart heeft de app vernieuwd. Heb jij hem al op je telefoon? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

De BoekStart-boekentips van juli 🌞

Er staan weer nieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar, speciaal door onze deskundigen geselecteerd uit het grote aanbod. Dit keer een heleboel zomerse boekjes, bekijk ze snel!

De BoekStart-boekentips van juni

Er staan weer nieuwe BoekStart boekentips voor je baby, peuter, dreumes of kleuter klaar, speciaal voor je geselecteerd uit het grote aanbod. Dit keer een scala aan zomerse boekjes, die maar moeilijk onder een noemer zijn te vangen. Bekijk ze snel!

Prentenboek Zaterdag wint de Leespluim van april

De Sardes-Leespluim van de maand april gaat naar Zaterdag van Saskia Halfmouw (Leopold). Uit het juryrapport: ‘Zaterdag is in de eerste plaats een heerlijk uitnodigend boek voor alle kinderen om in te bladeren en te kijken …’