Nieuws

Boekentips voor Kerstmis

Het is bijna winter. Heerlijk om je baby of peuter voor te lezen bij de kachel of de haard. Met een warm flesje (chocolade)melk binnen handbereik. Gelukkig staan onze nieuwe boekentips online!

KIDDO-Leespluim voor Dat wordt smullen

De KIDDO-Leespluim van december 2017 is voor Dat wordt smullen van Tjibbe Veldkamp met illustraties van Gustav Dejert (Gottmer), isbn 9789025767495. Uit het juryrapport: ‘Dit is een verschrikkelijk humoristisch verhaal, zowel voor kleuters als voor volwassenen. Het speelt zich af in een mooi gestileerd landschap waarin de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen van konijn nog meer gaan spreken: quasi onnozel, verbaasd, verwachtingsvol, …

Winnaars sinterklaasprijsvraag

Wat kregen we heerlijk veel reacties op onze sinterklaasprijsvraag. Heel erg bedankt voor alle rijmpjes en gedichtjes over jullie favoriete kinderboekenhelden: Kikker, Nijntje, Gonnie, Boer Boris, De Gruffalo, Dikkie Dik, Hazeltje, Woezel & Pip en zoveel andere. We werden er erg vrolijk van op de redactie!

Welk voorbeeld geef jij? Kinderen doen je na!

Kinderboekenambassadeurs Monique en Hans Hagen hebben een filmpje gemaakt om het (voor)lezen te stimuleren: Welk voorbeeld geef jij? Kinderen doen je na. Monique en Hans Hagen zijn de Kinderboekenambassadeurs van Nederland. Als Kinderboekenambassadeur geven ze de promotie van kinder- en jeugdboeken een herkenbaar gezicht. Maandag hebben ze een nieuw filmpje online gezet. Welk voorbeeld geef jij? Kinderen doen je na. …

(Ook) peuters houden van boeken

Lezen met peuters, hoe doe je dat? Lees alles hierover in onze nieuwe folder. Je krijgt praktische voorleestips, handig bij een peuter die het liefst alles zelf wil doen.

De BoekStartboekentips november staan klaar

… en het thema is: Sinterklaas. Ken jij nog iemand die in verwachting is, of net een baby’tje heeft? Of zoek je misschien nog sinterklaascadeautjes? We hebben weer de leukste en de beste boekentips voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters voor je verzameld. Voor ieder wat wils. Dit keer hebben we ook een leuke video gemaakt.

Babyboekje van het jaar 2018: dit zijn de nominees

Beestje waar ben je? van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius, Piep piep met Fiep van Fiep Westendorp, Contrastboekje Hallo Baby! van Veltman Uitgevers, Mijn schuifboekje. De boerderij, van Nathalie Choux en Dierentuin van Lisa Jones & Edward Underwood zijn genomineerd voor Het Babyboekje van het jaar. Dat maakte de jury onder voorzitterschap van kinderpsycholoog Tischa Neve deze week bekend. …

KIDDO-Leespluim voor Het monsterbonsterbulderboek

De KIDDO-Leespluim van november 2017 is voor Het monsterbonsterbulderboek van Jozua Douglas met illustraties van Marieke Nelissen (De Fontein), isbn 9789026141355. Uit het juryrapport: ‘Een prachtig verhaal om voor te lezen aan peuters en kleuters. Het thema is bekend: je wens kan zich tegen je keren. Maar de uitwerking met de allitererende, ritmische, klankrijke woorden, de geweldige tekeningen met de …

Een nieuwe *BoekStart voor jou!*

Ook deze maand hebben we weer met veel plezier de leukste boekentips en het meest spetterende kinderboekennieuws voor je verzameld. Zo ben je helemaal klaar voor de Kinderboekenweek.

Boekentips voor de Kinderboekenweek

Joehoe! Er staan weer verse boekentips online. Voor de hele kleintjes boeken over dieren speciaal voor dierendag. Voor de iets oudere kleintjes spannende griezelboeken (maar niet té spannend) vanwege de Kinderboekenweek die als motto heeft: Gruwelijk eng!