Nieuws

Het BoekStartkoffertje: bekendheid, bereik en waardering

BoekStart voor baby’s bestaat tien jaar. Een mooie gelegenheid om ons programma eens nader te onderzoeken.

Nieuw in 2018: de BoekStartapp!

Heb jij onze nieuwe BoekStartapp al op je telefoon? Hij staat boordenbol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

BoekStart boekentips januari

Met veel plezier hebben we weer de leukste boekentips voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters voor jullie verzameld. Op zoek naar boeken over honden, katten, beren of andere knuffels? Bekijk onze boekentips van januari!

‘Zelfs baby’s genieten van voorlezen’

Pedagogisch medewerker Renate Wolswijk van kinderopvangorganisatie Junis Kinderopvang in Alphen aan den Rijn hield altijd al van voorlezen, maar sinds project BoekStart is ze helemaal overtuigd.

Luister naar Wens

Luister naar Wens en enkele andere liedjes van Hans en Monique Hagen. Zing een kleine selectie van hun prachtige cd “Van mij en van jou” gezellig mee samen met je peuter of kleuter. Ook onze pagina met liedjes is vernieuwd!

Nieuwjaarswens 2018

Luister en kijk naar onze nieuwjaarswens met een mooi gedicht van Hans en Monique Hagen, de kinderboekenambassadeux.

Warme prentenboeken voor de winter

Het is volop winter. Heerlijk om je baby, peuter of kleuter voor te lezen bij de kachel of de haard. Met een warm flesje (chocolade)melk binnen handbereik. Gelukkig staan onze nieuwe boekentips online. Bekijk ze snel!

KIDDO-Leespluim voor Dat wordt smullen

De KIDDO-Leespluim van december 2017 is voor “Dat wordt smullen” van Tjibbe Veldkamp met illustraties van Gustav Dejert. Hartelijk gefeliciteerd namens BoekStart!

Welk voorbeeld geef jij? Kinderen doen je na!

Kinderboekenambassadeurs Monique en Hans Hagen hebben een filmpje gemaakt om het (voor)lezen te stimuleren: Welk voorbeeld geef jij? Kinderen doen je na.

(Ook) peuters houden van boeken

Lezen met peuters, hoe doe je dat? Lees alles hierover in onze nieuwe folder. Je krijgt praktische voorleestips, handig bij een peuter die het liefst alles zelf wil doen.