‘Beestje, waar ben je?’ wordt BoekStart Babyboekje 2018

‘Beestje, waar ben je?’ van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius (Gottmer) is verkozen tot het BoekStart Babyboekje 2018. Dat maakten Nienke van den Berg (presentatrice Z@ppelin) en Dieuwertje Blok woensdag 21 februari 2018 bekend op de Negenmaandenbeurs in Amsterdam. 

Het is de derde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd uitgereikt.

Van 24 januari tot 21 februari 2018 konden ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriete boekje uit een shortlist die was samengesteld door een deskundige jury. Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook willen we medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede
babyboekjes.

Over het winnende boekje schreef de jury: “Beestje, waar ben je is een boekje met vilten flapjes met mooie kleuren, prachtige vormgeving, stevige bladzijdes en helemaal achterin een spiegeltje voor de ijdele baby’s onder ons om kiekeboe mee te spelen”.

Shortlist en jury

Op de shortlist stonden naast Beestje, waar ben je? de volgende titels: Piep piep met Fiep van Fiep Westendorp (Querido), Contrastboekje Hallo Baby! (Veltman Uitgevers), Mijn schuifboekje. De boerderij, van Nathalie Choux (Clavis) en Dierentuin van Lisa Jones & Edward Underwoord (Gottmer)

De jury die de shortlist samenstelde bestond uit Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige), Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Roos (eigenaresse kinderboekwinkel In de Wolken), Bert Golstein (leesconsulent Bibliotheek Helmond-Peel) en Derske van der Beek (voorleescoördinator bij kinderopvang Kindergarden).

Een jaar boekentips cadeau

Ook de winnaar van onze boekentips is inmiddels bekend. Het is geworden: Lindy Delmee. Van harte gefeliciteerd! Je krijgt een jaar al onze boekentips cadeau. Wil jij ook boeken winnen? Volg ons dan op Facebook, Instagram of via de Nieuwsbrief. We houden regelmatig prijsvragen waarmee je leuke boekjes kan winnen.