‘Zelfs baby’s genieten van voorlezen’

Pedagogisch medewerker Renate Wolswijk van kinderopvangorganisatie Junis Kinderopvang in Alphen aan den Rijn hield altijd al van voorlezen, maar sinds project BoekStart is ze helemaal overtuigd.

BoekStart in Mama’s Wereld (met Aukje van Ginneken)

“Samen met je baby een boekje lezen versterkt de band. Er wordt gezegd dat je niet vroeg genoeg kan beginnen. Ook voor de woordenschat en taalvaardigheid natuurlijk.” Bekijk dit leuke filmpje over BoekStart met Aukje van Ginneken in Coda (Apeldoorn).

KIDDO over voorlezen

De special van KIDDO over voorlezen met daarin het BoekStart artikel ‘Genieten van boeken in de kinderopvang’ staat online. Inge van Santen, pedagogisch medewerker op het kinderdagverblijf Liefjes Tante Suus in Zoetermeer vertelt over wat BoekStart in de kinderopvang haar gebracht heeft. Lees het artikel: KIDDO voorleesspecial.

BoekStart in PIPPO

In het oktobernummer van PIPPO, het peutertijdschrift met veel aandacht voor boeken en voorlezen, wordt Gertruud Kemna (Bibliotheek Zoetermeer) geïnterviewd. Vanwege de Kinderboekenweek vertelt zij enthousiast over het belang van voorlezen, het plezier dat dat oplevert en hoe zij ouders betrekt. Ook peuterbezoek aan de Bibliotheek, de samenwerking met de kinderopvang en BoekStart komen uitgebreid ter sprake! PIPPO wordt in …

BoekStart bij Mama’s Wereld

Op 1 mei was BoekStart te zien bij Mama’s Wereld op RTL4. Aukje van Ginneken gaat haar BoekStartkoffertje ophalen bij CODA Bibliotheek in Apeldoorn. Ze komt op een wel heel bijzondere manier terecht bij de BoekStarthoek. Kijk op zaterdag 8 mei om 14.30 uur naar de herhaling.

Huilbaby heeft extra profijt van voorlezen

Alle baby’s hebben baat bij voorlezen, maar het effect is het sterkst bij prikkelbare baby’s die veel huilen. Dat concludeert Heleen van den Berg uit haar onderzoek waarop ze vandaag aan de universiteit van Leiden promoveert. Lees het artikel in de Volkskrant en het AD.

BoekStart op tv

Op zondag 22 maart 2015 was BoekStart te zien bij RTL4. Presentator Jeroen Post bezocht de Bibliotheek ‘Het Eemhuis’ voor het programma LifestyleXperience. Hij sprak met Jos Debeij, hoofd afdeling Bibliotheekstelsel bij de Koninklijke Bibliotheek, over leesbevordering, digitalisering en de rol van de Koninklijke Bibliotheek. Ook sprak hij met Kiek Greebe, jeugdspecialist bij de Bibliotheek Eemland, over BoekStart en lezen …

Baby’s houden van boeken

Vandaag staat BoekStart in de special Kind&gezin van De Telegraaf. Lees hier het artikel Baby’s houden van boeken.