Tip: Vier de winter in het ‘nijntje wintermuseum’

Het nijntje wintermuseum is weer open in Utrecht! In de koude wintermaanden is het hele museum in warme wintersferen gehuld. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter.

Ze doen ski’s aan, rijden een stukje op de slee, bouwen een sneeuwpoppuzzel of versieren een kerstengel. Alle themaruimten worden omgetoverd in winterse sferen. Natuurlijk doet de museumwinkel ook mee: nijntje-fans vinden er de leukste kerstcadeaus.

Dagelijks te zien: de projectie ‘hier woont nijntje’

Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt en nu voor het derde jaar te zien. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam.

Informatie en openingstijden:

  • Nijntje en haar vriendjes vieren de winter van 4 december tot en met 27 januari 2019.
  • Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur
  • Op eerste kerstdag (25 december) en 1 januari gesloten, extra open op tweede kerstdag (26 december)
  • Voor het nijntje wintermuseum gelden de normale tarieven. Het nijntje wintermuseum kost dus niets extra!
  • Kaarten reserveren kan online, dan weet je zeker dat er plek is. Bovendien ben je met een online ticket goedkoper uit dan aan de kassa.

Het nijntje museum is in vakanties regelmatig uitverkocht, dus tijdig reserveren wordt aanbevolen. In de ticketshop zie je direct hoeveel kaarten er beschikbaar zijn. Kijk voor alle informatie op nijntjemuseum.nl/wintermuseum.