De BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing gaat bijna beginnen!

Vanaf de start van De Kinderboekenweek (30 september 2020) kan je op de website babyboekjevanhetjaar.nl stemmen op de leukste babyboekjes. Welke boekjes zullen worden genomineerd? Dat maken we binnenkort bekend!

Posterbeeld – Babyboekje van het jaar 2020 (fragment)

De genomineerde boekjes

Ieder jaar verschijnen er weer heel erg veel nieuwe babyboekjes. Hoe weet je nu welke van deze boekjes de allerleukste zijn om voor te lezen, in de bieb te lenen of cadeau te doen? Om je hierbij te helpen organiseert BoekStart de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje van het Jaar. Deze boekenprijs bekroont boeken voor de allerjongsten, 0-1,5 jaar. In het verleden is de prijs gewonnen door nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna, Kiekeboe van Giuliano Ferri en Beestje waar ben je? van Ingela P. Arrhenius.

De jury

Een deskundige jury kiest half september de vijf beste babyboekjes die zijn verschenen in de afgelopen jaren. De jury bestaat dit jaar uit:

  • Tischa Neve (kinderpsycholoog),
  • Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu),
  • Rubén Rodriguez da Silva (boekverkoper en kinderboekenspecialist bij Boekhandel Los),
  • Rian Koopman (leesconsulent Bibliotheek Kennemerwaard)
  • en Karin Bloemen (cabaretière, zangeres en ambassadeur van Lees voort!).

Een bijzondere prijs

Uiteindelijk zal het publiek beslissen welk boekje de winnaar wordt door te stemmen. Ouders van Nu is mediapartner van de verkiezing en zal ook via haar kanalen jonge ouders informeren over mooie babyboekjes en hen oproepen om te stemmen. Onder alle stemmers verloten we wederom een heel bijzondere prijs: het gewicht van jouw baby (of kleinkind of oppasbaby) in boekjes!
Wie wil dat niet?

Blijf op de hoogte en stem!

Volg BoekStart op sociale media of word lid van de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze actie. En vergeet niet te stemmen op www.babyboekjevanhetjaar.nl. Dat kan de hele maand oktober!