De BoekStart boekentips van februari 2020

Het is februari dus er staan weer nieuwe boekentips van BoekStart voor je klaar, geselecteerd door onze specialisten uit het rijke aanbod van je boekwinkel en de Bibliotheek. Het thema van deze maand is: winter!

‘Zoek!’ – ‘Ik wil mijn hoed terug’ – ‘Blij’ – en ‘Mijn schuifboekje: Kleertjes’

Boekentip baby
Voor je baby tippen we ‘Kleertjes’ van Nathalie Choux van uitgeverij Clavis. De Franse maakster voegt een charmant deeltje toe aan haar bekende reeks hardkartonnen schuifboekjes. Dit keer gaat het over kleertjes! Wat trek je bijvoorbeeld aan als je gaat slapen? Vanaf 1 jaar.

👉 Lees onze recensie hier.

Dreumes
Voor je dreumes tippen we ‘Blij’ van Yasmeen Ismail van uitgeverij Lemniscaat. Alle huisdieren liggen rustig te slapen. Maar dan ontdekt de kleine poes een rode bol wol. Algauw is het gedaan met de rust! ‘Blij’ is een prentenboek om heel blij van te worden met grappige, kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf 2 jaar.

👉 Lees onze recensie hier.

Peuters
‘Zoek!’ van Saskia Halfmouw is onze boekentip voor je peuter (uitgeverij Leopold). Twee honden gaan op speurtocht naar hun verdwenen botten. Help je mee zoeken? Dit is een groot tekstloos prentenboek met vrolijk gekleurde zoekplaten. Vanaf 3 jaar.

Kleuters
‘Ik wil mijn hoed terug’ van Jon Klassen is onze boekentip voor je kleuter (uitgeverij Gottmer). Een beer is zijn hoed kwijt. Hij vraagt aan alle dieren of zij hem soms hebben gezien, maar niemand weet ervan. Vanaf 4 jaar.

Dit zijn volgens ons de beste boekjes voor je baby, peuter, dreumes of kleuter van deze maand! Kom ze snel lenen in De Bibliotheek, of koop ze bij een boekhandel in de buurt.