Kiekeboe! verkozen tot BoekStart Babyboekje 2016

BoekStart Babyboekje 2016 Kiekeboe!Kiekeboe! van Giuliano Ferri is verkozen tot Het BoekStart Babyboekje 2016. Dat maakte Gerda Havertong vanochtend bekend op de Negenmaandenbeurs. Van 16 januari tot 16 februari 2016 konden ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriete boekje uit een shortlist die was samengesteld door een deskundige jury. Het is de tweede keer dat deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd uitgereikt. Na de bekendmaking van het winnende boekje gaf Havertong een voorleesclinic aan alle aanwezige ouders, waarbij ze aan tientallen baby’s tegelijk het winnende boekje voorlas.

Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes. Over het winnende boekje schreef de jury: “Kiekeboe! geeft veel ruimte om zelf verhalen en fantasie toe te voegen en met je kind kiekeboe te spelen. Dit bekende spelletje is een mooie manier om jonge kinderen gewend te maken met het feit dat iets of iemand er nog is als je hem niet ziet. Dit prachtig vormgegeven boekje behoeft geen uitleg, iedereen kan er daarom mee aan de slag.”

Shortlist en jury
Op de shortlist stonden naast Kiekeboe! de volgende titels: Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jörg Mühle, Ik voel, ik voel… een beer van Xavier Deneux, Exotische vogels van Marion Billet en Hallo baby van Roger Priddy. De jury die de shortlist samenstelde bestaat uit Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige), Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Roos (eigenaresse kinderboekwinkel In de Wolken), Bert Golstein (leesconsulent Bibliotheek Helmond-Peel) en Derske van der Beek (voorleescoördinator bij kinderopvang Kindergarden).