Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit keer staan voertuigen centraal, met als motto: Reis mee!. Ook aan de jongste lezertjes is gedacht: voor hen is er het speciale prentenboekje André het astronautje op zoek naar Laika, geschreven door de bekende astronaut André Kuipers met tekeningen van Natascha Stenvert. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 7,25.

Meet & greet André en Natascha!

Tijdens de Kinderboekenweek reizen de makers van het Prentenboek, André Kuipers en Natascha Stenvert, door het hele land. Bekijk welke boekhandels en bibliotheken zij bezoeken voor interviews, presentaties en signeersessies.

De beste en mooiste kinderboeken van het jaar

De Zilveren Griffel is de prijs voor de best geschreven Nederlandstalige én vertaalde kinderboeken van het vorige jaar. Voor de categorie 0-6 jaar zijn dat De wolf, de eend en de muis van Mac Barnett (Uitgeverij Gottmer, € 14,99) en Die eland is van mij van Oliver Jeffers (Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, € 14,95), beide voor 4+. Penselen worden toegekend aan de best geïllustreerde kinderboeken van afgelopen jaar.

☞ Kijk ook eens op de website van de Kinderboekenweek.