Kinderverhalenwedstrijd

In elke maatschappij komen traditionele rolpatronen voor. De meest traditionele rollen tekenen de man als de vader, werkzaam buitenhuis en de vrouw als moeder en verzorger, binnenhuis. Deze traditionele rollen worden vaak gereproduceerd in kinderverhalen. Deels door jongens te portretteren als stoer, sterk en avontuurlijk en meisjes als zorgzaam en kwetsbaar. Dit uit zich in het neerzetten van jongens als ridder en van meisjes als prinsesjes.

In de huidige samenleving zijn er naast de traditionele patronen steeds vaker ook nieuwe rollen en levenskeuzes zichtbaar. Mannen die voor de kinderen zorgen. Jongens die verpleegkundige worden. Meisjes met bijzondere wiskundige talenten, vrouwelijke astronauten en technisch ingenieurs, etc. Daarnaast is de samenleving multicultureel. In kinderboeken worden nieuwe, niet-traditionele rollen en multiculturele samenleving nog te weinig weergegeven.

Clavis Uitgeverij, FEBE Support, Inclusive Works en de British Council, organiseren, daarom, een verhalenwedstrijd en nodigen jou uit om een mooi en origineel verhaal te schrijven voor peuters of kleuters rond deze twee thema’s. Het winnend verhaal wordt als prentenboek uitgegeven door Clavis Uitgeverij!

Lees hier hoe je mee kunt doen.

Reacties