‘Kom mee Kees’ wint de Sardes-Leespluim!

Boekomslag van het prentenboek 'Kom mee Kees' van Loes Riphagen. Het is onze boekentip voor je peuter van maart 2021
Boekomslag van het prentenboek ‘Kom mee Kees’ van Loes Riphagen. Het is onze boekentip voor je peuter van maart 2021 en wint nu de Leespluim!

De uitnodigende omslagtekening met vader en zoon kikker die in het licht van de maan met een stralend gezicht naar huis lopen maakt je nieuwsgierig naar hun belevenissen. We zien Kees van alles ontdekken en op de tekeningen is voor iedereen nog veel meer te ontdekken. In de geweldige kikkerwoning hangen allerlei grappige tegeltjes aan de wand, op de piano staat muziek van The Frog Song, er is een gevulde boekenkast, in het aquarium zwemt een kikkervisje dat we later ook weer tegenkomen, het is een echt kijkboek. De tekengrapjes, de warmte en spanning van het verhaal en de actie van Kees bieden talloze gespreksmogelijkheden met peuters en kleuters. 

Uit het juryrapport: Het bijna fatale avontuur met de snoek is een verassende climax die het verhaal een emotionele lading geeft. De tekengrapjes, de warmte en spanning van het verhaal, de actie van Kees bieden talloze gespreksmogelijkheden met peuters en kleuters. 

Sardes-Leespluim

De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar), om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Bij ieder Leespluimboek worden leuke activiteiten gemaakt door een expert. Klik hier voor activiteiten door Kees Broekhof. ‘Kom mee Kees’ was ook onze boekentip van maart 2021.