De Nationale Voorleesdagen 2019

De Nationale Voorleesdagen naderen met rappe schreden. Ze duren van 23 jan. t/m 2 feb. 2019

Woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers (Querido). Op Instagram, Facebook en Twitter merken we dat ouders, bibliotheken, speelzalen en medewerkers van de kinderopvang er al hard mee bezig zijn! 

De Prentenboek TopTien 2019

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien 2019. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Onze bijdrage aan dit voorleesfestein is o.a. een filmpje over ons meertalige liedjes De Voorleestrom. Je kunt het hier (of op Spotify) helemaal beluisteren. Ook hebben we een poster laten maken die alle kinderopvang en basisscholen toegestuurd krijgen, met de tekst van het liedje en illustraties van Fiep Westendorp. Kom je de poster niet tegen? Graag even vragen aan de school.

Update BoekStartapp

Daarnaast hebben we de app van BoekStart een update gegeven, die je hier kan downloaden. Of – als je die al hebt – bekijk deze eens: vijf vertalingen van het Prentenboek van het Jaar in luisterversie. 

Alle informatie vind je bij De Nationale Voorleesdagen.