‘De woeste zoete wolf’ wint de Sardes Leespluim!

De Sardes-Leespluim van maart 2021 is voor ‘De woeste zoete wolf’ van Lizzie Finlay, de vertaling is van Ineke Ris.

Wolfie is geen gewone wolf. Hij is dol op chocola! Na veel oefenen is hij de beste chocolademaker van de wereld geworden en nu staat hij op het punt een winkel te openen. Als Wolfie naar buiten komt met zijn proeverijen, schrikken de dieren zich een hoedje van zijn scherpe tanden en stuiven weg.

Uit het juryrapport: Een mooi verhaal waarin duidelijk wordt dat je niet op een eerste indruk moet afgaan. De tanden van Wolfie lijken scherp maar zijn bedoelingen en inborst zijn zoet. Varkentje vertrouwt op zijn gevoel en wat hij waarneemt, negeert de aanstekelijke verdachtmakingen die gebaseerd zijn op wantrouwen en vooroordelen. Goede gespreksstof voor oudere kleuters. Ook interessant om te bespreken hoe je ergens goed in wordt. Door veel te oefenen heeft Wolfie het chocolade maken onder de knie gekregen. Waar wil jij goed in worden?

Sardes-Leespluim

De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar), om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Bij ieder Leespluimboek worden leuke activiteiten gemaakt door een expert. Klik hier voor activiteiten.