‘Ukkie’ wint de Sardes Leespluim!

De Sardes-Leespluim van februari 2021 is voor ‘Ukkie’ van Lu Fraser en Kate Hindley, de vertaling is van Bette Westera.

Ukkie wil het liefst zo snel mogelijk groot zijn. Hoeveel ze ook eet en haar spieren traint, ze blijft de kleinste jak van allemaal. Maar soms kan iemand die klein is, juist iets wat niemand anders kan!

Uit het juryrapport: Dit bekende thema, groter willen zijn dan je bent, is met humor en binnen een boeiende context kleurrijk uitgewerkt. De kleine beweeglijke Ukkie vormt een mooi contrast met de apathische grote jaks. Haar ‘klein zijn’ zorgt voor grote daden en brengt haar in balans met zichzelf. Leuk om met kinderen te praten over groot en klein zijn en wat je moet doen om groter te worden. Of gaat dat vanzelf? De warme kleuren waarin de jaks getekend zijn vormen een mooi contrast met de ijzige wereld om hen heen. Een vrolijke kennismaking met een ander landschap in een prettig rijmende tekst.

Sardes-Leespluim

De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar), om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Bij ieder Leespluimboek worden leuke activiteiten gemaakt door een expert. Klik hier voor activiteiten bij Ukkie.