Leespluim voor ‘Help! Een verrassing!’

De Sardes-Leespluim van oktober 2022 gaat naar het boek ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos.

De Sardes-Leespluim van oktober 2022 gaat naar het boek ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos. Een verrassing is toch spannend en nieuwsgierigmakend? Niet voor August de Vos. Hij wacht op Suusje Eekhoorn, die hem komt ophalenom iets leuks te gaan doen – en het is een verrassing.

Terneergeslagen

August maakt zich nu al zorgen en zit watterneergeslagen op een boomstronk.Stel je voor dat ze met iets heel groots en engslangskomt, of iets vreselijk wilds wil doen, of hem meeneemt naar iets heel druks?

Vriendschap, angsten en accepteren

Tegen de achtergrond van tegengestelde karakters komen thema’s als vriendschap, rekening houden met elkaar, het overwinnen van angsten, accepteren en niet oordelen op een humoristische manierlangs. Een verhaal waar veel kinderen zich in kunnen herkennen en over kunnen vertellen.

De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. De Sardes-Leespluim dient ter inspiratie vanprofessionals die met jonge kinderen werken in de kinderopvang en het kleuteronderwijs. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen.

Lees meer in het juryrapport en/of download de activiteiten bij dit prachtige prentenboek.