Baby ziet kleuren en vormen!

Het kleurrijke, uitklapbare babyboekje (leporello)  'Baby ziet... kleuren en vormen!' van Hervé Tullet (Standaard Uitgeverij) was genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2022.
Het kleurrijke, uitklapbare babyboekje (leporello) ‘Baby ziet… kleuren en vormen!’ van Hervé Tullet (Standaard Uitgeverij) was genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2022.

Een boek als een harmonica! Klap het helemaal uit en laat je baby genieten van alle cirkels, stippen en strepen in fleurig rood, blauw en geel. En dan zijn er ook nog gaten en spiegeltjes: zoveel te zien en te ontdekken!

Samen actief

Het boek is een leporello: aan beide kanten bedrukt en je klapt het uit als een zigzag. Kijk maar eens naar de verschillende kanten: vol vormen in vrolijke primaire kleuren, ronde uitsparingen en maar liefst vier spiegeltjes. Ga er lekker met je baby mee aan de slag. Dat kan op allerlei manieren! Daarbij is deze uitgave ook heel kunstzinnig. Het daagt je kleintje uit om de wereld te verkennen met al zijn zintuigen.

Kleintje kunst

Met zijn uitdagende kartonboeken laat de Franse Hervé Tullet ook al heel jonge kinderen ervaren om van kunst te genieten. Kijk maar hoe je kleintje op de kleuren en vormen reageert. Speel kiekeboe door de grote gaten en met de verrassende spiegeltjes. Uitgespeeld? Het boek is ook een mooie versiering in de babykamer: zet het uitgeklapt neer!

Voor baby’s vanaf ca. 6 maanden.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Baby ziet vormen!
    Hervé Tullet

  • Baby kijk!
    Penny Worms

  • Baby ziet bloemen!
    Hervé Tullet

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!