Tijger waar ben je?

Het flappenboekje 'Tijger, waar ben je?' van Ingela P Arrhenius (uitgeverij Gottmer) was genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2022.
Het flappenboekje ‘Tijger, waar ben je?’ van Ingela P Arrhenius (uitgeverij Gottmer) was genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2022.

Van kiekeboe-spelletjes krijgt je kleintje nooit genoeg. Helemaal leuk wordt het met dit kleurige boekje met verstopte dieren en een verrassing aan het eind.

Waar ben je?

In dit vierkante, hardkartonnen boekje hebben zich vier dieren verstopt: een pauw, aap, tijger en een schildpad. Op elke dubbele pagina keert de vraag ‘waar ben je?’ terug, waarbij het dier wordt benoemd. Een grote, stevig bevestigde vilten flap nodigt uit om te kijken wat er achter zit. En ja hoor, daar piepen alle dieren een voor een tevoorschijn. En het kindje, waar is dat nou gebleven? Sla de allerlaatste flap maar om, daar wacht een verrassing!

Stoere en vrolijke illustraties

De stoere illustraties zijn in sprekende kleuren uitgevoerd, net als de vilten flappen. Een mooi en zorgvuldig uitgevoerde uitgave om samen plezier aan te beleven. De Zweedse illustrator Ingela P. Arrhenius maakte het boekje. Haar vrolijke werk kan je bijna overal tegenkomen: op servies, posters, prints, houten figuren of in een museum. Ze maakte al meerdere mooie en leuke boekjes voor de allerkleinsten. Haar ‘Beestje, waar ben je?’ was BoekStart Babyboekje van het Jaar 2019.

Voor baby’s en dreumesen vanaf ca. 1 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • mijn schuifboekje - De dierentuin
    Nathalie Choux

  • Boe boe, daar is koe
    Camilla Reid / ill. Clare Youngs

  • Beestje, waar ben je?
    Ingela P. Arrhenius

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!