Zie de maan schijnt door de bomen

‘Zie de maan schijnt door de bomen’ van Mies van Hout is onze boekentip voor je baby van november 2021.
Boekomslag van het liedjesboek ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ van Mies van Hout. Het is onze boekentip voor je baby van november 2021.

Ken je het klassieke Sinterklaasliedje Zie de maan schijnt door de bomen nog? Dit fraai geïllustreerde prentenboek bevat twaalf ouderwetse Sintliedjes die door de sfeervolle illustraties helemaal tot leven komen.

Klassieke en ouderwetse sinterklaasliedjes

In het groot uitgevoerde liedjesboek staan twaalf ‘gouwe ouwe’ sinterklaasliedjes, perfect om bij het zingen thuis of in de klas te gebruiken. Je beluistert de klassieke liedjes – mocht je ze even vergeten zijn – allemaal via ons Spotify-kanaal (een afspeellijst staat hieronder). Wist je trouwens dat Zie de maan schijnt door de bomen al in 1843 werd geschreven door de Amsterdamse arts Jan Pieter Heije?

O, kom er eens kijken

De bekende Nederlandse Illustrator Mies van Hout zet als geen ander de knusse, winterse sfeer neer van december, zodat de bekende liedjes bijna te lezen zijn als een spannend verhaaltje. We weten zeker dat jullie met Zie de maan schijnt door de bomen helemaal in de juiste 5 december-stemming komen. Bekijk ook onze andere sinttips als jullie niet genoeg krijgen van zingen.

Voor alle leeftijden.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Sinterklaasliedjes
    Mark Janssen

  • Sinterklaasje, kom maar binnen
    Paul Passchier & Thedo Keizer

  • Saar en de Sint
    Pauline Oud

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!