Waar ben je, Olifant?

Het voelboekje 'Waar ben je olifant?' (Veltman uitgevers) was genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2022.
Het voelboekje ‘Waar ben je olifant?’ (Veltman uitgevers) was genomineerd voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing 2022.

Op zoek naar Olifant in dit met eco-karton geproduceerde voelboekje. Onderweg kom je al zijn vriendjes tegen. Maar waar is Olifant?

Gezocht en gevonden

Een giraf eet blaadjes hoog uit een boom. Luie Leeuw slaapt lekker in de schaduw. Nijlpaard neemt een modderbad. Zebra heeft een zwart met wit gestreepte vacht. Al die dieren kunnen Olifant niet zijn! Ten slotte staat hij daar met zijn grote flaporen en grijze slurf, lekker aan het badderen en hij is niet alleen!

Eigentijds boekje

De rustig gehouden illustraties hebben mooie gedekte tinten. Een doorkijkje op iedere bladzijde laat een detail zien van een volgende of voorafgaande pagina. Ook bevat iedere pagina een voelelement van ribbelkarton. Het eigentijdse boekje is plasticvrij en van recyclebaar eco-karton. Rachael Hare maakte ook het vergelijkbare boekje ‘Waar ben je, Koala?’ met de vriendjes Emoe, Wombat, Kangoeroe en Krokodil.

Voor baby’s en dreumesen vanaf ruim 1 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kiekeboe Milo! Een flapjesboek
    Faye Williamson

  • mijn schuifboekje - De dierentuin
    Nathalie Choux

  • Waar is iedereen?
    Tom Schamp

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!