Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas

Voor je peuter tippen we deze maand natuurlijk ‘Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas’. In dit twaalfde deel ontvangt Boer Boris een brief van Sinterklaas: zijn schimmel is van de trap gevallen. O, nee! Wat nu? Het paard Knol is gelukkig beschikbaar!

Fijne rijm en mooie vormgeving

Ook deze ‘Boer Boris’ heeft een zachte kaft en ligt alleen hierom al erg prettig in de hand. Het laagje glim op de cover geeft het boek een luxe uitstraling, wat het geschikt maakt om cadeau te doen. De hoeveelheid tekst op de eerste pagina liet ons even schrikken, dat is nogal een blok, maar met Van Lieshouts rijmkunst zit het vervolgens wel weer goed. Het boek laat zich in elk geval weer uitstekend voorlezen door elke juf, meester, papa of mama. Na de wat bonkige start raakt het al snel op stoom, vooral met dank aan het paard Knol en de dappere koe Clara, die graag even voordoet hoe je over daken loopt.

Illustraties

Opvallend is dat Boer Boris in dit verhaal zelf vrij weinig meemaakt. In de tekst hijst hij de dieren op het dak en dat is het dan ook wel. De illustraties maken dit boek: losjes en detailrijk, vol kleur en gezellig. Er gebeurt van alles op deze prenten, wat het leuk maakt om naar ze te kijken. Het kleine mijtertje, dat Boer Boris draagt en op het schutblad op het hoofd van een vogelverschrikker zet, werkt meteen goed op de lachspieren. De laatste illustratie – als Sinterklaas, op Knol gezeten, het dak bewaakt, terwijl zijn Pieten de schoentjes vullen, springt er – wat ons betreft – uit!

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • nijntje Sinterklaas omdraaiboek
    Dick Bruna

  • Sinterklaasje, kom maar binnen
    Paul Passchier & Thedo Keizer

  • Het verhaal van Sinterklaas
    Sjoerd Kuyper

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!