Ebbie onder de paraplu

Het kartonboekje 'Ebbie onder de paraplu' van Marjet Huiberts en Milja Praagman (Uitgeverij Gottmer) is BoekStarts Keuze voor je Dreumes van de maand Januari.
Het kartonboekje ‘Ebbie onder de paraplu’ van Marjet Huiberts en Milja Praagman (Uitgeverij Gottmer) is BoekStarts Keuze voor je Dreumes van de maand Januari.

Regen, wind, laarzen aan en onder een grote, kleurige paraplu, daar stapt aapje Ebbie naar buiten. Een gezellig herfstboekje waarin het ook weer droog wordt. Nu kan Ebbie ook nog schommelen!

Echt herfst

Ebbie wil naar de speeltuin en laat zich niet tegenhouden door een regenbui. Hij heeft toch een paraplu?! Onderweg ziet hij allerlei moois: kleurige blaadjes, een plas om lekker in te stampen, een paddenstoel rood met witte stippen. Zonder kabouter maar wel met een spin. En dan breekt de zon door: nu kan Ebbie toch nog schommelen!

Ongemerkt woordjes leren

Marjet Huiberts en Milja Praagman maakten nog drie boekjes over Ebbie. Het parmantige aapje helpt je dreumes om zijn woordenschat uit te breiden: in elk boekje staan 50 woorden van de basiswoordenschat die je kindje moet kennen. Dat gaat ongemerkt. Op de paginagrote, stoere illustraties is alles goed te volgen, becommentarieerd door een natuurlijke tekst, zoals je met je dreumes zou praten. Bekijk de boekjes van Ebbie samen met je kindje ook als digitaal prentenboek bij Bereslim. Dat kan in de Bibliotheek of gratis thuis: log in met een bibliotheekaccount via jeugdbibliotheek.nl/voorleesfilmpjes.

Voor dreumesen vanaf 1,5 jaar.Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Wat gaat het kindje doen?
    Laura Knowles & Juliana Perdomo

  • Ebbie in de wasbak
    Marjet Huiberts

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!