De vuilniswagen van Muis

Omslag kartonboek ‘De vuilniswagen van Muis’ van Lucy Cousins (uitgeverij Leopold).
Het kartonboek ‘De vuilniswagen van Muis’ van Lucy Cousins (uitgeverij Leopold) is BoekStarts Keuze voor je Dreumes van de maand juni.

De altijd blije Muis draagt haar steentje bij aan het milieu! Samen met Kora haalt ze afval op, alles keurig gescheiden.

Goed voor het milieu!

Van het afval worden weer nieuwe spullen gemaakt. Al haar vriendjes leveren hun bijdrage: Eddie levert glas in, Oscar oud papier en Dotty de melkpakken. Het stevige kartonnen boekje is aan de rechterzijde en de bovenkant in de vorm van de vuilniswagen gesneden. Het geeft een leuke aanzet om over het milieu te praten met jonge kinderen.

Uit het leven gegrepen

Weer een fijn deeltje in de bekende Muisreeks. Net als in de andere boekjes van Muis gaat het heel speels over iets alledaags. Zo zijn er boekjes over een verjaardagsfeestje, een huisdier krijgen, naar de garage gaan of naar de winkel, noem maar op! Alles met stoere illustraties in sprekende, heldere kleuren en duidelijk zwart omlijnd.

Voor dreumesen vanaf 1,5 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Wat gaat het kindje doen?
    Laura Knowles & Juliana Perdomo

  • Vos gaat een stukje rijden
    Susanne Strasser

  • Aan de slag!
    Meg Fleming & Jarvis

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!