Olifantje in het bos

Boekomslag van 'Olifantje in het bos' van Annemarie van Haeringen (Leopold). Het is onze boekentip voor je dreumes van september 2021.
‘Olifantje in het bos’ van Annemarie van Haeringen (Leopold) is onze boekentip voor je dreumes van september.

‘Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los.’ Het klassieke kinderliedje over een avontuurlijke kleine olifant was nog nooit zo lief om naar te kijken.

Met stralende aquarellen

Een jonge olifant kijkt vrolijk naar al het bijzonders in het bos, tot hij plots zijn moeder kwijt is. Naar het bekende kinderliedje. De illustraties in het kartonboek hebben een rustige, witte achtergrond, waardoor de aquarellen van het lieve olifantje en zijn moeder nog meer tot hun recht komen. Houden jullie ook zo van zingen? Hartstikke goed voor je kindjes ontwikkeling en nog belangrijker: een fijn moment samen.

Bekroond met Griffels en Penselen

Annemarie van Haeringen is onder meer bekend van Beer is op Vlinder en Kleine Ezel. Het is moeilijk om niet vrolijk te worden als je naar haar (dieren)personages kijkt. Met gevoel voor kleur en op ogenschijnlijk eenvoudige wijze weet ze heel knap sympathieke figuurtjes tot leven te brengen. Van Haeringen won al vele Griffels en Penselen, de belangrijkste prijzen voor Nederlandse kinderboekenmakers. Ook met dit boek maakt ze zeker weer kans!

Voor kleintjes vanaf 1,5 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Mijn schuifboekje - Op pad in de regen
    Emiri Hayashi

  • Meneertje Snor
    Georgette

  • Ik ga!
    Matthieu Maudet

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!