Meneertje Snor

Boekomslag van het kartonboekje 'Meneertje Snor' van Georgette. Het is onze boekentip voor je dreumes van maart 2021
Boekomslag van het kartonboekje ‘Meneertje Snor’ van Georgette.
Het is onze boekentip voor je dreumes van maart 2021

De snor van meneertje Snor heeft zin in wat anders dan altijd maar die bovenlip, dus laat hij zich meewaaien door de wind. Je raadt nooit waar hij allemaal terecht komt…

Even een uitje van de bovenlip

De snor van meneertje Snor heeft zin in een uitstapje. Zijn eigenaar is erg trots op hem, want daardoor ziet meneertje er heel ernstig uit. Maar ernstig is ook maar zo ernstig. De snor sluit zich aan bij een groepje vlinders en fladdert zo de wijde wereld in. Op naar het avontuur!

Een snorretje in de wind

Met de vlinders snuift hij de heerlijke geur van bloemen op. Ook verandert hij onder meer in een deftig strikje van een kat en als toupetje op het hoofd van een kale man. Tot de snor na zijn avonturen weer veilig nestelt op de bovenlip van meneertje. Je kan bijna niet anders dan vrolijk worden van het zacht fluwelen snorretje op de kaft. Ook in het boek is de terugkerende snor van een donzig materiaal. Het is dus zowel fijn om naar te kijken als om aan te raken. Met vrolijke tekeningen door de Franse illustratrice Georgette.

Een grappig verhaaltje voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kiekeboe in de boom
    Aurélie Guillerey

  • Mijn schuifboekje - Vormen. Kunst voor kleintjes.
    -

  • Kijk eens hier - Dieren
    Anne Crahay

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!