Muziekjes vol gevoelens

Het muziekboekje ‘Muziekjes vol gevoelens’ van Elsa Fouquieris BoekStarts Keuze van Mei voor je Dreumes.

Hoe klinkt liefde en hoe klinkt woede? En angst en blijheid? Door op een button te drukken, laten goed gekozen klassieke muziekfragmentjes dit horen.

Geluidenspelletje

De plaatjes in sprekende kleuren versterken de sfeer. Met nóg een geluidenspelletje achterin is dit een aantrekkelijk en fijn kartonboekje voor je dreumes. Diversiteit was nog niet zo aanwezig in de bekende Clavis Muziek-reeks (waar ook het geluidenboekje Mijn Tuin, winnaar Babyboekje van het Jaar, deel vanuit maakt), maar gelukkig wordt daar goed rekening mee gehouden: het meisje voorop het omslag kiest voor avontuur!

De Clavis Muziek-reeks

De tekenstijl is vrij behoudend en ongekunsteld, maar dat vinden we helemaal niet zo’n probleem want de tekeningen zijn wel heel sprookjesachtig en de originaliteit van dit boek zit in de muziekkeuze. Deze stukken zijn verrassend en met zorg gekozen en maken je kindje bekend met de grote emoties in de (klassieke) muziek.

Voor dreumesen vanaf ca. 1 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Melody en het Eiland van Muziek
    Enzo Pérès-Labourdette

  • Mijn tuin
    Marion Billet

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!