Ik ga!

Ik ga! van Matthieu Maudet

Voor je dreumes tippen we het grappige, zomerse Ik ga! van Matthieu Maudet dat werd gepubliceerd door uitgeverij Leopold. Eindelijk weet het vogeltje het zeker: ik ga!

Vlot karaktertje

Vastbesloten springt het vlot getekende, kleine vogeltje z’n nestje uit. Hij is er klaar mee: ‘En nu weet ik het zeker… ik ga!’ luidt de eerste zin. Mama vindt het ook tijd, ze geeft hem een trui mee. Van papa mag hij al lang opblijven: hij krijgt een zaklamp van hem mee: ‘Voor als je laat terugkomt.’ Oma geeft koekjes, opa een pet en z’n zusje een fijn leesboek.

Verrassend einde (spoiler alert)

Wat goed gelukt is aan dit boekje: het einde. Waar het pagina’s lang lijkt alsof het vogeltje een lange reis of tenminste een dagtocht tegemoet vliegt, het begin van een avontuurlijk bestaan, brengt de laatste dubbele pagina van het hardkartonnen, vierkanten boekje hem slechts… op de wc. Het potje is zijn doel! En door al die leuke spulletjes die hij gekregen heeft, is hij daar voorlopig nog niet klaar.

Vanaf 1 jaar. ⭐⭐⭐⭐⭐

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Goede reis Kareltje
    Rotraut Susanne Berner

  • Op vakantie met de familie Muis
    Marianne Dubuc

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!