Ik ga!

‘Ik ga!’ van Matthieu Maudet: grappig én leerzaam.

Voor je dreumes tippen we het grappige, zomerse ’Ik ga!’ van Matthieu Maudet dat werd gepubliceerd bij uitgeverij Leopold. Is dit een boekje dat mee op vakantie kan?

Vlot karaktertje

Eindelijk weet het vogeltje het zeker: ‘Ik ga!’ Vastbesloten springt de vlot getekende fladderaar z’n nestje uit. Hij is er klaar mee: ‘En nu weet ik het zeker… ik ga!’ luidt de eerste zin. Mama vindt het ook tijd, ze geeft hem een trui mee. Van papa mag hij al lang opblijven: hij krijgt een zaklamp van mee: ‘Voor als je laat terugkomt.’ Oma geeft koekjes, opa een pet en z’n zusje een fijn leesboek.

Verrassend einde (spoiler!)

Wat vooral goed gelukt is aan dit boekje: het einde. Waar het pagina’s lang lijkt alsof het hoofdpersonage op reis gaat, het begin van een avontuurlijk vogelbestaan, brengt de laatste dubbele pagina van het hardkartonnen, vierkanten boekje hem… naar de wc. Het potje is zijn doel! En door al die leuke spulletjes die hij gekregen heeft, is hij daar voorlopig nog niet weg.

Grappig en leerzaam. Vanaf 1 jaar. ⭐⭐⭐⭐⭐

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!