Mijn boom

Het prentenboek ‘mijn boom’ van Marianne Dubuc (uitgeverij Querido) is BoekStarts Keuze voor je Dreumes van de maand Maart.
Het flapjesboek ‘mijn boom’ van Marianne Dubuc (uitgeverij Querido) is BoekStarts Keuze voor je Dreumes van de maand maart.

Midden op het veld staat een grote boom. Kijk goed tussen de wortels en de bladeren. Er hebben zich allerlei dieren verstopt…

Een boom vol

Een mol die van boeken houdt, een muis die haar verjaardag viert, terwijl de familie Uil een slaapje doet. Zo zijn er onder meer nog bijen, een poes, maar ook een fee, allemaal hun eigen bezigheden. De boom zit vol leven! Wat is er veel te ontdekken achter de grote flappen! Op de zorgvuldig gemaakte illustraties in kleurpotlood is van alles te zien. Kijk de eekhoorn lakker van zijn eikeltjes smikkelen. En overal piepen er kaboutertjes vanachter de blaadjes.

Vol verrassingen

Flapjesboeken zijn erg leuk voor je dreumes. Het is spannend wat eronder is te zien. Telkens valt er iets nieuws te ontdekken. En het blijft leuk, ook al heeft je kleintje de flapjes al talloze keren open geklapt. Want wat is het fijn als die mol of muis daar nog steeds blijkt te zitten. Dat levert een veilige bevestiging op. Marianne Dubuc maakte al een aantal prentenboeken voor wat oudere kinderen; maar altijd met fijn getekende kleurpotloodillustraties.

Voor dreumesen vanaf 1,5 jaar.

BoekStarts Keuze Lente.
BoekStarts Keuze Lente – Dit zijn onze boekentips voor maart 2023 voor je baby, dreumes, peuter of kleuter!

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Het jaar rond met Fiep
    Fiep Westendorp

  • Mijn schuifboekje - Op pad in de regen
    Emiri Hayashi

  • Krak - krak, wie is daar?
    Tristan Mory

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!