Vos gaat een stukje rijden

Boekomslag van het kartonboekje ‘Vos gaat een stukje rijden’ door Suzanne Strasser. Het is onze boekentip voor je dreumes van januari 2022.
Boekomslag van het kartonboekje ‘Vos gaat een stukje rijden’ door Suzanne Strasser. Het is onze boekentip voor je dreumes.

Zoefffff! Vos gaat rijden in zijn rode auto en niks houdt hem tegen. De heuvel niet, hobbelige wegen niet, hij crosst zelfs dwars door een huis. Hop, hop, spring maar achterop!

Welk dier zie je hier?

Zijn dierenvrienden hebben ook wel zin in een ritje en zonder dat Vos het doorheeft springen ze een voor een op zijn lange, dikke vossenstaart. Elke spread verschijnt een nieuw beestje, en als je peuter goed kijkt, ziet hij de pagina ervoor al welk dier erbij komt.

Met charmante illustraties

Het kartonboek met ronde hoeken zit vol contrasten en is daardoor goed te bekijken door jonge oogjes. Vanwege het energieke ritme in de tekst voelt het net alsof je bij Vos op zijn auto zit.

Vanaf ca. 2,5 jaar.

Maak kennis met de Prentenboek Top 10

Vos gaat een stukje rijden is een van de getipte boeken voor de Nationale Voorleesdagen: elk jaar organiseren de CPNB en Stichting Lezen deze week om te stimuleren hoe fijn, verwonderend en gezellig voorlezen met jonge kinderen is.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Maar eerst ving ik een monster
    Tjibbe Veldkamp

  • Daar ben je
    Hans & Monique Hagen, Charlotte Dematons

  • Baby kijk!
    Penny Worms

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!