En nu mijn bad uit!

Omslag 'En nu mijn bad uit!' van Britta Teckentrup
Het hardkartonnen prentenboek ‘En nu mijn bad uit!’ van Britta Teckentrup is BoekStarts Keuze voor je peuter van de maand mei!

Olifant Ellie geniet lekker met haar badeendje van haar bad. Maar dan wordt de rust verstoord: het ene na het andere dier plonst erbij!

Zelf meedoen

Met ten slotte de muis (compleet met zwembandje) is het bad echt te vol! Maar Ellie weet wel hoe ze iedereen eruit kan krijgen! Je peuter wordt aangespoord ‘echte’ golven te maken door het boek te schudden en van links naar recht te bewegen. En inderdaad, bij omslaan zijn vervolgens grote golven zichtbaar op de glanzende pagina’s van dit hardkartonnen boekje.

Plezier verzekerd!

De dieren zijn kleurig neergezet in met vetkrijt ingekleurde collages. Ook wordt je peuter aangemoedigd hard te roepen om Ellie te helpen de dieren weg te krijgen. Deze interactieve elementen maken het voorlezen tot een succes; plezier verzekerd! De auteur/illustratrice maakte al meerdere geslaagde prentenboeken voor peuters en kleuters, zoals Ssst! De tijger slaapt, het Prentenboek van het Jaar 2018.

Voor peuters vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Meneertje Snor verkleedt zich
    Georgette

  • Kom, we gaan een boek lezen!
    Susanne Strasser

  • De walvis gaat in bad
    Susanne Strasser

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!