Het boek is verliefd

Boekomslag van het geestige kartonboekje ‘Het boek is verliefd’ van Cédric Ramadier, met illustraties van Vincent Bourgeau. Het is onze Valentijnstip voor je dreumes.
Boekomslag van het geestige kartonboekje ‘Het boek is verliefd’ van Cédric Ramadier, met illustraties van Vincent Bourgeau. Het is onze Valentijnstip voor je dreumes.

Het boek is verliefd… maar het boek is ook verlegen en durft er niet over te praten. Dit boekje van hard karton maakt deel uit van een aansprekende reeks over boeken met emoties.

Praat over verliefdheid

Met Het boek is verliefd kun je op een eenvoudige manier het onderwerp verliefdheid bij peuters ter sprake brengen. Ook kinderen in die leeftijd ervaren soms gevoelens van verliefdheid tenslotte. Ook andere emoties komen in dit boek ter sprake, zoals somberheid, verlegenheid en blij zijn.

Maak het boek gelukkig

Op de rechterpagina’s zie je elke keer het gezicht van het boek. Welk gevoel zou dit zijn? En zou je zelf ook zo kunnen kijken? Allemaal vragen die je samen met jonge kinderen kan bespreken. Een muisje vraagt of je misschien een tekening voor het boek wil maken, en het een dikke knuffel wil geven. Dan maak je het boek helemaal gelukkig!

Vanaf ca. 2 jaar.

‘Het boek is verliefd’ maakt deel uit van een bijzondere reeks peuterboekjes waarin de emoties van boeken een hoofdrol spelen.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Verliefd
    Hélene Delforge

  • Jij bent de liefste
    Hans & Monique Hagen

  • Ik hou van jou
    Dawn Sirett

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!