Het sneeuwvlokje

BoekStarts kersttip voor je kleuter is Het sneeuwvlokje van Benji Davies

Een sneeuwvlokje zweeft een lange reis naar beneden. Beneden staat een meisje met haar opa, ze wenst maar één ding. Een heerlijk winterachtig verhaal door bekroonde schrijver Benji Davies. 

De reis van het sneeuwvlokje

Ergens heel hoog in de wolken ontstaat ineens een sneeuwvlokje. Het dartelt en springt en doet zijn best om niet naar beneden te vallen. ‘Dat zal wel moeten,’, zegt een wolk, ‘dat is wat sneeuwvlokken doen.’ Beneden staat een meisje met de naam Noëlle. Ze vindt een tak die ze net zo mooi maakt als de prachtige kerstboom die ze in het raam zag staan. Maar er ontbreekt nog wat… 

Van de maker van De kleine walvis

Benji Davies staat bekend om zijn hartverwarmende verhalen. Misschien ken je de schrijver/illustrator al van De Kleine Walvis, Prentenboek van het Jaar 2017. Het werd bekroond met meerdere internationale prijzen. Onder meer de Oscar’s Book Prize (2014) en de World Illustrations Award (2015). En dat voor zijn eerste prentenboek ooit!

Vanaf ongeveer 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Als het winter wordt
    Thomas Müller

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!