Ik wil een hond

Het prentenboek 'Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke)' van Kitty Crowther, vertaald door Bart Moeyaert is BoekStarts Keuze van September voor je Kleuter.
Het prentenboek ‘Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke)’ van Kitty Crowther, vertaald door Bart Moeyaert is BoekStarts Keuze van September voor je Kleuter.

O wat wil Millie graag een hond. Maar haar moeder vindt het niet goed. En dan gaat mama opeens overstag! Het moet wel een hond worden uit het asiel.

De enige ware

Wat zijn het er veel! In alle soorten en maten. Millies keus valt op een wollig middelmaatje dat ze Prins doopt. Dolblij is ze!!! Maar de meisjes van de Kwispel Club lachen haar uit om dat bastaardje… Volkomen onterecht, want Prins blijkt een hele bijzondere hond! Het is een feest om al die verschillende, goed getroffen honden te bekijken die sommige illustraties bevolken. Er is gebruik gemaakt van fijne pen en kleurpotlood met hier en daar fluorescerend oranje. Een bijzonder verhaal in een bijzondere uitvoering!

Astrid Lindgren Memorial Award

De Belgische Kitty Crowther heeft al veel geslaagde boeken voor jonge kinderen gemaakt, bijvoorbeeld de verhaaltjes over insectenmeisje Mini. Ook vertaler Bart Moeyaert komt uit België. Beiden werden bekroond met de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award voor hun gehele werk. Ook wel de Nobelprijs voor kinderliteratuur genoemd.

Voor kleuters vanaf 4 jaar.



Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • De bijzondere beer
    Tjibbe Veldkamp / ill. Marijke ten Cate

  • Zoek!
    Saskia Halfmouw

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!