In een potje

Kleutertip: het prentenboek 'In een potje' van Deborah Marcero
Het prentenboek ‘In een potje’ van Deborah Marcero, vertaald door Edward van de Vendel (Uitgeverij Moon) is BoekStarts Keuze van Januari voor je Kleuter. In februari (2023) ontving dit boek ook de Sardes Leespluim (zie onder)!

Benjamin verzamelt alles wat maar in een potje past. Zijn kamer staat vol schatten. Maar als hij Julia tegenkomt worden zijn verzamelingen steeds bijzonderder. En Julia verzamelt net zo hard mee.

Bijzondere verzamelingen

Eerst vult Benjamin zijn potjes met blaadjes of hartvormige stenen. Maar met Julia is dat kersensirooprood licht van de zonsondergang dat de hele nacht doorgloeit in het potje. En nog allerlei andere dingen die je niet beet kan pakken, zoals het wondere van de winter of het nieuwe van de lente. En als Julia moet verhuizen blijven de bijzondere verzamelingen hen verbinden.

Kracht van de verbeelding

De verzamelingen zijn bijzonder, dit hartverwarmende verhaal rond de haasachtige figuurtjes Benjamin en Julia is dat ook: poëtisch met de kracht van de verbeelding, maar ook concreet door de tastbare potjes. Op de zorgvuldig gemaakt, gedetailleerde illustraties zijn al die prachtige, magische verzamelingen te zien. Schrijfster en kunstenaar Deborah Marcero maakte eerder het prentenboek Met Roos op reis (uitgeverij Ploegsma.)

Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Update februari 2023: De Leespluim van februari 2023 gaat naar het prentenboek In een potje van Deborah Marcero. De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.Lees meer in het juryrapport en/of download de activiteiten bij dit prachtige prentenboek.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Hier zijn draken
    Yvonne Lacet & Yorick Goldewijk

  • Beer is op vlinder
    Annemarie van Haeringen

  • Was ik maar...
    Mies van Hout

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!