Kerstmis met Boer Boris

Het is al bijna Kerstmis en Boer Boris vindt het de hoogste tijd voor een boom. Hij neemt de grootste mee in de graafmachine en alle boerderijdieren komen hem bewonderen. Maar waar is het oudste varken? Het varken is die nacht doodgegaan, gelukkig was hij al heel oud.

Kerstmis met Boer Boris

Het is al bijna Kerstmis en Boer Boris vindt het de hoogste tijd voor een boom. Hij neemt de allergrootste mee die hij kan vinden en alle boerderijdieren komen hem bewonderen. Maar waar is het oudste varken?

Een graf met mos
Het varken is die nacht doodgegaan, gelukkig was hij al heel oud. ‘We kunnen hem begraven in de aarde bij het gras,’, zegt Berend, ‘in de modder, waar hij zo gelukkig was.’ De fraai versierde rouwstoet begraaft het beestje en de dieren strooien bloemen en kleine schepjes zand. De volgende ochtend is Boris erg verdrietig en hangt hij met zijn vriendje alle bomen rond het graf vol kerstversiering.

Een piepklein krulstaartje
Dan gebeurt er een klein wonder: er is een lief, klein roze biggetje geboren!
Aandoenlijke tekeningen in een meeslepend kerstverhaal over het leven en de dood.

Dit bijzondere verhaal won de Sardes-Leespluim voor december 2018. Krijg je niet genoeg van Boer Boris? Hier speelt hij in de sneeuw, hier is hij onderweg naar oma en hier gaat hij naar de markt.


Bekijk ook deze boekentips:


  • Plons!
    Martin Waddell

  • Wat eet een miereneter?
    Ross Collins

  • Wolkje
    Anne Booth en Sarah Massini

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!