Kiekeboe Milo! Een flapjesboek

Het flapjesboek 'Kiekeboe Milo!' van Faye Williamson is BoekStarts Keuze van September voor je Baby.
Het flapjesboek ‘Kiekeboe Milo!’ van Faye Williamson is BoekStarts Keuze van September voor je Baby.

Kat Milo is zoek… Waar zou hij toch zijn?! Doorzoek huis en tuin en kijk onder alle flappen! Ook al vind je Milo niet meteen, je komt allerlei andere leuke dieren tegen!

Stoere illustraties in zwart-wit

Bij het optillen van de dunkartonnen flappen ontdek je heel wat dieren: een beertje onder het dekbed, een muisje achter de potten en pannen in de keuken, een nestje met twee vogeltjes achter het gebladerte van een grote boom… Maar Milo laat zich niet vinden, totdat het bedtijd is! Dit stoere vierkante hardkartonnen boek met grafische illustraties in zwart-wit gaat lekker lang mee. Rustig kijken naar de contrastrijke plaatjes kan al vanaf zo’n 3 maanden; met baby’s vanaf ca. 9 maanden valt er plezier te beleven met het kiekeboe-effect bij het optillen van de flappen!

Van kijken tot kiekeboe spelen

Heel jonge baby’s zien nog geen kleuren, daarom zijn zwart-wit plaatjes door het contrast heel geschikt om naar te kijken. Je baby kan het boek nog niet zelf vasthouden. Houd een plaatje op zo’n 20-30 cm van het gezichtje en laat je baby alles rustig in zich opnemen. Draait hij zijn oogjes of hoofdje weg, dan is het genoeg geweest. Al die indrukken zijn best vermoeiend! Later kan je het weer eens proberen. Na een half jaar zien baby’s scherper en nemen ze ook kleuren waar. Vanaf dan kunnen jullie met de flapjes spelen!

Voor baby’s vanaf ca. 3 maanden.Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Hey baby, kijk!
    Laura van Bouchout & Eva Mouton

  • Baby kijk!
    Penny Worms

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!