Coco kan het!

Het prentenboek ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen stond centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2021.

Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als de kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

‘Coco kan het!’, verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021, is een prentenboek van Loes Riphagen. Het is een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Voor de kleine Coco is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

Auteur en illustrator Loes Riphagen leest speciaal een stukje uit haar eigen prentenboek ‘Coco kan het!’ voor. Ter inspiratie voor alle docenten, (groot)ouders en kinderen die op dit moment thuis zitten door het coronavirus.

Vanaf ca. 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Maar eerst ving ik een monster
    Tjibbe Veldkamp

  • De vuurvogel
    Bette Westera

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!