De allerleukste vakantie ooit

Boekomslag van 'De allerleukste vakantie ooit' van auteur Seb Braun (Fontein). Het is onze boekentip voor je kleuter van juli/augustus 2021.
Boekomslag van ‘De allerleukste vakantie ooit’ van auteur Seb Braun (Fontein). Het is onze boekentip voor je kleuter van juli/augustus 2021.

Jip en zijn vader gaan kamperen, dit wordt de allerleukste vakantie ooit! Als ze in het donker aankomen, lijkt het wel een sprookjesbos door alle lichtjes in de tenten. Niet alles gaat volgens plan, maar dat maakt het wel zo leuk. Voor goede en wat minder goede kampeerders.

Alles gaat mis

De tent opzetten is moeilijk, maar dat komt natuurlijk door de slechte handleiding. Pap hoeft echt geen hulp van de familie Beer. Ook niet als de lucifers nat zijn en de berenfamilie een kortere route weet in het bos. Als Jip ’s nachts moet plassen zegt pap maar niks terug… Door de herkenbare kampeersituaties is dit vrolijke prentenboek net zo vermakelijk voor jou als voor je kind.

Kijk- en voorleespret

Op de pagina’s waar Pap en Jip een afstand afleggen is slim gespeeld met diepte: je ziet de auto voorbij verschillende plekken rijden langs één lange weg. Ook staan er op een pagina soms meerdere losse platen, waardoor het leest als een soort strip. Die afwisseling maakt het boek extra boeiend om te lezen. Bekijk ook onze andere zomertips over kamperen.

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • De prins zonder billen
    Levina van Teunenbroek

  • Pettson en Findus bouwen een auto
    Sven Nordqvist

  • De fantastische familie Zapato
    Julie Brouant

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!