De stoomtrein

De cover van Kattenkwaad - De stoomtrein door Noriko Kudoh
Boekomslag van het populaire ‘Kattenkwaad – De stroomtrein’ van Noriko Kudoh. Het is onze boekentip voor je kleuter van februari 2021.

De kattenbrigade gluurt vanuit de bosjes naar de stoomtrein van familie Woef Woef. Een ritje lijkt hun ook wel wat. De trein zit ook nog eens tot de nok toe gevuld met lekkere hapjes. Ze springen erin en gooien kolen op het vuur. Kedeng, kedeng, miauw!

Kattenkwaad

De eigenaars razen achter de treinkapers aan, maar de kleine donderstenen tuffen er soepel vandoor. Van al dat vluchten krijg je wel veel honger. Ze gooien wat maïs op het vuur. Ze horen wat ploffen en opeens… BOEM! Als straf werken ze op de boerenmarkt. Ze verkopen er ook popcorn.

Lief en ondeugend

Voor boeven zien ze er wel heel schattig uit. De stoomtrein staat vol grappige geluidseffecten en de Japanse illustraties zijn natuurrijk en gedetailleerd. In Japan sloten al vele mensen de ondeugende katten in hun hart. Er verschenen daar maar liefst veertien delen. De stoomtrein is na De broodjesfabriek het tweede deel dat in Nederland uitkwam.

Strooisel ‘Kattenkwaad – De stoomtrein’.

Voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • De fantastische familie Zapato
    Julie Brouant

  • Hup, Herman!
    Yvonne Jagtenberg

  • Komt goed, Kleine Krab
    Chris Haughton

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!