De vuurvogel

De vuurvogel van Bette Westera en Djenné Fila

De vuurvogel van Bette Westera is onze boekentip voor je kleuter (uitgeverij Volt). Illustrator Djenné Fila maakte schitterende tekeningen bij het verhaal over een prins die een vreemde boomgaard tegenkomt op een van zijn tochten.

Een kleurrijke tuin

Als er een vuurvogel landt, verandert de boomgaard in een kleurrijke tuin. Het blijkt het sprookjesrijk van een onoverwinnelijke reus. Hoe slaagt de knappe prins erin hem te verslaan en de twaalf gevangen prinsessen te bevrijden? Met hulp van de Vuurvogel natuurlijk!

Klassiek sprookjesballet

Het boek baseert zich op het bekende, klassieke sprookjesballet De Vuurvogel van Michel Fokine en Igor Stravinsky. En je moet zeggen dat Bette Westra het in in een goed tempo navertelt in de beperkte ruimte die ze heeft in een prentenboek. Het zijn echter de bruisende tekeningen van Djenné Fila die het boek maken tot wat het is: een bijzonder kleinood waar jonge en oude sprookjesliefhebbers van zullen genieten!

Voorlezen vanaf ca. 4 jaar. 

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Het Kabouterboek
    Loes Riphagen

  • Taart voor iedereen
    Thé Tjong-Khing

  • De drie broertjes Bok
    Mac Barnett / ill. Jon Klassen

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!