Wim is weg

Afbeelding van 'Wim is weg' van Rogier Boon. Het is onze nostalgische boekentip voor je kleuter.
Afbeelding van ‘Wim is weg’ van Rogier Boon. Het is onze nostalgische boekentip voor je kleuter.

Waar is Wim? Hij is niet hier, hij is niet daar, waar is hij, waar? Het nostalgische verhaal over het grote avontuur van een jongetje met een kleine, rode fiets van Rogier Boon werd voor het eerst uitgegeven in 1959 en bewerkt door Annie M.G. Schmidt.

Duizenden zaklampjes

Wim is jarig en krijgt een prachtige rode fiets. Hij rijdt tot het hek, maar wil verder. Veel verder. Helemaal naar Spanje. Hij pakt wat eten en begint zijn tocht. Al snel raken zijn ouders ongerust en zoekt de hele stad met duizenden zaklampjes naar Wim. Waar zou hij zijn?

Gouden boekjes

De serie vloog na succes in de Verenigde Staten in ’53 over naar Nederland, waar o.a. Annie M.G. de verhalen bewerkte tot de geliefde klassiekers met het beroemde gouden randje. Wim is weg is oorspronkelijk Nederlands en werd geschreven door Rogier Boon, als eindexamenwerkstuk voor de Gerrit Rietveld Academie. Bekijk ook onze andere tips voor kleuters.

Vanaf 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Ik ben Pippi niet!
    Yvonne Jagtenberg

  • Melody en het Eiland van Muziek
    Enzo Pérès-Labourdette

  • De prins zonder billen
    Levina van Teunenbroek

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!