Het boompje in het bos

Kersttip voor je kleuter: ‘Het boompje in het bos’ door Yuval Zommer.
Het sfeervolle prentenboek ‘Het boompje in het bos’ is BoekStarts Keuze voor je Kleuter van de maand December.

Eenzaam blijft de kleine, scheefgegroeide kerstboom achter in het bos. Alle andere bomen worden meegenomen naar warme huizen. Maar hij had niet op de dieren gerekend!

Toch niet eenzaam

Alle bomen om hem heen schieten de lucht in, maar het kleine, scheefgegroeide dennenboompje in het bos wil maar niet groter worden. De dagen worden kort en koud; niemand kiest hem uit om mee te nemen naar een warm huis en mooi te versieren. Eenzaam blijft hij achter. Maar dan laten de dieren het boompje schitteren met slingers, bloemen en veren en daalt een heuse ster neer in zijn top. Wat is het boompje gelukkig en trots!

Goed zoals je bent

Dit sfeervolle prentenboek van royaal formaat laat zien dat ‘het goed is zoals je bent’. Ook sluit het aan op de kerstgedachte dat niemand alleen moet zijn. De rijmende zinnen staan verspreid over de pagina’s. De illustraties zijn in stemmige, natuurlijke tinten. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer er te ontdekken valt. Yuval Zommer heeft meer prentenboeken gemaakt om het bijzondere van de natuur te laten zien, zoals Het licht dat door het donker danst over het bijzondere poollicht of het winterse Iets wat sneeuw heet.

Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • De bijzondere beer
    Tjibbe Veldkamp / ill. Marijke ten Cate

  • Was ik maar...
    Mies van Hout

  • De vuurvogel
    Bette Westera

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!