Hup, Herman!

Hup, Herman! is onze boekentip voor Modderdag 2020.

Hangbuikzwijn Herman, de hoofdpersoon in Hup, Herman! van Gouden Penseel-winnares Yvonne Jagtenberg, is goed in modderen en wroeten. Hij houdt alleen niet van wedstrijdjes, zoals de kippen en de haan.

Wil hij wel winnen?

Die willen altijd als eerste een ei leggen, of als eerste wakker zijn. Op een dag doet Herman toch mee aan een wedstrijd. Hij rent, aangemoedigd door de haan, zo hard hij kan, tot hij heel ver van huis is. Daarna sjokt hij uitgeput terug naar huis, waar de competitieve haan net opstaat. Wie is nu het eerste wakker?

Kleurrijke waterverfillustraties

De spreadvullende eenvoudige waterverfillustraties staan vol gespatte (modder)vlekken en druk gebarende kippen. Herman is het middelpunt op elke prent. Knap hoe de zwarte Herman toch te onderscheiden is in de zwarte modder aan het begin en het eind van het verhaal. Zijn emoties treft Yvonne Jagtenberg via zijn houding, de stand van zijn slagtand en zijn sprekend witte ogen. Het prentenboek is erg fraai uitgevoerd met een felgele linnen rug. Door het competitie-element en de vraag of het eigenlijk wel zo belangrijk is om te winnen is het boek erg geschikt om voor te lezen in de groep.

Vanaf ca. 4 jaar.

Hup, Herman! – Yvonne Jagtenberg – binnenkant

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Mijn wonderlijke oom
    Yvonne Jagtenberg

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!