Ik ben Pippi niet!

Boekomslag van ‘Ik ben Pippi niet!’ van Yvonne Jagtenber (Gottmer). Het is onze boekentip voor je kleuter van oktober 2021.
Boekomslag van ‘Ik ben Pippi niet!’ van Yvonne Jagtenberg (Gottmer). Het is onze boekentip voor je kleuter van oktober 2021.

Lijken alle geiten op elkaar? Dat dacht je misschien. Meisje de Geit lijkt op Pippi. Maar ze ís het niet.

Zijn en worden wie je wil

Na 125 dagen dragen en een paar uur persen verschijnt een geitje met peenoranje haar in twee stijve vlechten. Al snel regent het ook nog eens sproeten op haar geitige vacht. Ze tilt met gemak een paard op. Ze doet een beetje denken aan een meisje uit een boek… Pippi. Maar zij is Pippi niet! Zij is anders, net als iedereen.

Gouden Penselen

Ook in dit nieuwe pareltje vind je Jagtenbergs kenmerkende gevoel voor stijl en speelsheid – karakters om in je hart te sluiten, met hun maffe gezichtjes, humor en kwetsbaarheid. Dat vinden ze ook in het buitenland: haar boeken verschenen onder meer in Japan, Australië en Engeland. Ze won meerdere prijzen, de meest recente zijn Gouden Penselen voor Hup Herman! (2020) en Mijn wonderlijke oom (2019). Lees hier meer over Yvonne Jagtenberg.

Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • De prins zonder billen
    Levina van Teunenbroek

  • Nina en de baby
    Marianne Witte

  • Kom mee Kees
    Loes Riphagen

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!