Kerst met de krijtjes

Boekomslag 'Kerst met de Krijtjes' van Oliver Jeffers. Het is BoekStarts kerst tip voor je Kleuter van 2021.
Voor kleuters hebben we het humoristische brievenboek ‘Kerst met de krijtjes’ van Drew Daywalt met tekeningen van Oliver Jeffers voor je uitgekozen.

Teun en zijn krijtjes krijgen allemaal een brief van pap en mam. Je vindt niet alleen een verhaaltje in dit bijzonder humoristische boekje, maar ook zes enveloppen met kaarten, spelletjes én een uitklappagina. Met speelse grapjes voor jong en oud!

Enveloppen vol verrassingen

Het sneeuwt als Teun kerstkaarten maakt met zijn krijtjes. Dan krijgt hij een brief van de postbode, en hij niet alleen: alle krijtjes krijgen een brief, die je zelf uit de envelop kan halen. Het perzikkleurige krijtje krijgt van Teuns vader en moeder nieuwe kleren, zo hoeft de kleine bloterik niet meer in zijn veel te grote onderbroek rond te lopen. Kleed hem maar snel aan met het vouwsetje in het boek.

Veel speelse details

Ook als volwassene kun je het niet laten om te gniffelen. Het brievenboek staat vol met ondeugende en herkenbare grapjes over Kerst. Online cadeautjes bestellen, jarenoud snoepgoed als kerstdecoratie gebruiken… De paginagrote enveloppen met handgeschreven kaartjes en de knutselplaten maken het boek tot iets bijzonders. Op de laatste spread staat zelfs een uitklapbare boom met een grote ster. Veel kerstplezier!

Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Jingle Bells
    Nicola Slater

  • De kleine spar
    Christopher Corr

  • Het sneeuwvlokje
    Benji Davies

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!